Android 4.1 software update voor Galaxy Tab 2 7.0 uitgerold in Nederland

19

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 update Android 4.1 Jelly BeanSamsung Nederland heeft zojuist laten weten dat de Samsung Galaxy Tab 2 7.0 update naar Android 4.1 klaar staat voor de Nederlandse gebruikers. Alleen de bezitters van het WiFi-model (P3110) kunnen de update naar Jelly Bean voor hun Samsung tablet vanaf nu downloaden via Kies of OTA. De update was vorig jaar al aangekondigd maar wordt nu pas uitgerold in Nederland. Na de break lees je wat deze update te bieden heeft.

Wil je de software update direct installeren en krijg je geen automatische melding binnen via de notificaties? Dan kun je direct downloaden via Samsung Kies. Dit programma dien je te downloaden op je pc en door middel van een verbinding met je pc via de meegeleverde kabel wordt de software geïnstalleerd. Je kunt ook even wachten, de automatische draadloze update (OTA – over the air) wordt gefaseerd uitgerold wat enkele dagen kan duren.

In totaal gaat Samsung slechts 4 van haar al bestaande tablets updaten naar Android 4.1, waarvan de Galaxy Tab 2 7.0 dus een van de gelukkigen is. Welke Samsung tablets Android 4.2 (ook Jelly Bean genoemd) zullen krijgen is nog niet bekend gemaakt.

Android 4.1 Jelly Bean biedt je enkele nieuwe features ten opzichte van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Een verbeterd toetsenbord, spraakaansturing, nieuwe notificaties met meer informatie en Google Now zijn enkele voorbeelden van de verbeteringen. De belangrijkste eigenschap is de verbeterde snelheid.

Bekijk hier alle nieuwe eigenschappen van Android 4.1 Jelly Bean
Bekijk hier welke tablets een Android 4.1 update krijgen
Bekijk hier alle nieuwe eigenschappen van Android 4.1 Jelly Bean
Bekijk hier welke tablets een Android 4.1 update krijgen

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

19 reacties

 1. Heb de update gedaan en een paar keer opnieuw opgestart, maar als je bij toestelinfo kijkt staat deze nog steeds op androidversie 4.0.4.; hoe kan dit ???
  Is dit wel een jelly-bean update ???

   • Bij mij staat ’t op Android 4.1.1 na installatie. De notificatie banner bovenin ’t scherm komt mij wel bekend voor evenals de horizontale recent apps list. Kan hiermee ook apps omhoog van ’t scherm swipen zoals in webOS. Wel jammer dat je nog steeds niet de volgorde van apps in deze lijst kan wijzigen. Het feit dat deze lijst in tegenstelling tot de vorige versie beeldvullend wordt weergegeven is erg onhandig en omslachtig.

    Jammer, had van Mattias Duarte als voormalig webOS-architect wel meer verwacht.

 2. BIj OTA krijg ik nog bericht dat er geen systeem update beschikbaar is voor mijn GT-P3113.

  Vragen:
  1. Hoe kan men KIES gebruiken aangezien dit een firmware update betreft en er geen USB port aanwezig is?
  2. Moet tablet ook aangeschaft zijn in NL of is gebruik en fysieke aanwezigheid in NL al voldoende?

  • Ik weet niet of de GT-P3113 ook een update krijgt. Samsung NL meldt een update voor de GT-P3110, wat misschien een ander model is. Als ik wat zoek op Google dan lijkt de GT-P3113 een WiFi type te zijn uit de VS?

   1) Kies draait op je pc. Dit is een (belachelijk zwaar) programma. Je kunt je tablet aansluiten via de connector kabel op je pc. Kies herkent je tablet en je kunt kijken via Kies op je pc of er een software update beschikbaar is.
   2) Het gaat om de tablet versie (bijv. GT-P3110) en de build versie van de software. Het kan zijn dat Samsung de GT-P3110 heeft aangepast voor Nederland (bijvoorbeeld speciale builds voor telecom providers die graag haar eigen software op de tablet willen mee installeren). Fysieke aanwezigheid in een land of instelling van een taal is normaal geen issue, het gaat echt om het type tablet en het type software dat daar op is geïnstalleerd. Zoals gezegd, in verschillende landen worden vaak dezelfde tablet typen verkocht met andere software versies daarop.

   • Klopt het is een in de VS gekochte tablet voor omgerekend 125 euri.

    Ik heb kies gedraaid en had binnen een kwartier een ge-update tablet dat nu aanvoelt als mijn Galaxy IIIS. Bedankt!

 3. Heb verleden week de laatste update voor de gedaan maar merk dat de stock internet browser niet is af te sluiten met het kruisje.
  Ook een vastloper gehad toen ik talkback aan het probereb was.

  Volgens mij klopt et iets niet.
  Hoe opnieuw de installatie te doen of de oude software?

 4. Geen aanrader!

  Ik probeer deze update ongedaan te maken, want er zijn nogal wat bezwaren:
  Screenshot button is verdwenen
  onder en boven een zwarte balk, waardoor beeld veel kleiner is
  geluid kan uit, maar bij youtube blijft het aan

  wat ik wel leuk vind is dat je nu kunt swipen (en dat ook kunt afzetten) maar dit is voor mij niet de reden waarom ik deze updat plezierig vind en ik mijn tablet terug wil zetten naar de vorige versie Icecream.

 5. bedankt Leon,
  Inmiddels heb ik via een engelse site wel tips ontvangen voor het downgraden naar 4.01.
  Wat ik vergat te vertellen is dat tekst ook erg onleesbaar is geworden.
  Ik ga mijn tablet rooten en downgraden, want deze update van Samsung is wel erg waardeloos, en het is geen echte verbetering

  • Rooten is inderdaad wel een optie, maar ik raad dit alleen aan voor mensen met (technische) kennis van zaken. Je garantie vervalt en bij problemen ben je vaak verder van huis.

   Succes met het rooten en laat even weten of het gelukt is 🙂

 6. mijn talkback functie is aangezet
  en ik krijg m niet ongedaan

  iemand enig idee hoe ik die ongedaan kan maken
  kan niet meer naar beneden scrollen

  • Bij de tablet tips en trucs voor Android (zie link bovenaan deze pagina) vind je alle tablet tips. Het maken van screenshots is afhankelijk van je tablet merk, type en Android versie. Dus even uitzoeken maar het moet lukken!

 7. gister heeft mijn tablet een update uitgevoerd en nu heb ik een ander toetsenbord is het mogelijk om het oude nog terug te krijgen die vond ik makkelijker als deze?

 8. mijn tablet is helamaal nieuw , een week geleden gehad , maar vadaag camera werkt niet ,

  mijn tablet is SAMSUNG gt-p3110 Android-versie 4.1.1

  iemand weet over deze problem ?

Reageer