CES 2013 brengt nieuwe kindvriendelijke tablets

0

Tijdens de vooravond van de CES zijn drie zogenaamde kindvriendelijke tablets geïntroduceerd. De drie Android tablets zijn toevallig ook allemaal budget tablets. Kindvriendelijke tablets worden gekenmerkt door een robuust uiterlijk en kindvriendelijke software en beveiligen aan boord. Natuurlijk worden bij veel modellen ook meteen leuke spellen geïnstalleerd. Eerder al verschenen in Nederland de Archos ChildPad, welke niet zo goed beviel tijdens de review, en de Kurio kindertablet, welke wel een ruime voldoende scoren tijdens de Kurio tablet test. Ook won deze tablet de prijs speelgoed van het jaar 2012 in de categorie 6 tot 8-jarigen. Bekijk in onderstaande video’s of deze nieuwe kindertablets van Polaroid, OLPC en Ematic kans maken op een nominatie voor deze prijs.

Polaroid Kids Tablet

Polaroid heeft al enkele andere goedkope tablets uitgebracht in Nederland. Nu maakt het bedrijf een kindvriendelijke tablet bekend, genaamd de Kids Tablet. De stevige 7 inch Android 4.0 tablet heeft speciale grote knoppen en is makkelijk schoon te maken volgens de redacteuren van Engadget. Polaroid heeft de software aangepast en wat kindvriendelijke software geïnstalleerd op deze tablet. Verder is een video applicatie beschikbaar waarmee je op YouTube kunt zoeken naar video’s die voor kinderen bedoeld zijn. Helaas is een grote aanpassing van de software vermeden. De meeste aanpassingen die Polaroid verricht zijn makkelijk zelf aan te passen (zie ook kindvriendelijk maken van je Android tablet). In de video durft Engadget de tablet te onderwerpen aan een provisorische valtest.

Het is nog niet bekend of deze kindertablet ook in Nederland verkocht zal worden. De Amerikaanse adviesprijs meldt een bedrag van 250 dollar.

OLPC XO Tablet

OLPC staat voor ‘one laptop per child’ en is een initiatief als non-profit organisatie om goedkope laptops (en tablets) en bijpassende software te ontwikkelen zodat alle kinderen in de wereld, ook kinderen in derdewereldlanden, kunnen profiteren van de nieuwste technologieën zodat zij het maximale uit de educatie kunnen halen (Wikipedia). Naast het ontwikkelen en ter beschikking stellen van hardware en software in arme landen betreedt de stichting ook de Westerse consumentenmarkt. Engadget vond een OLPC-tablet genaamd de XO Tablet op de CES beursvloer waarvan we gerust kunnen stellen dat het geen budget tablet betreft.

Het 7 inch beeldscherm (1024 x 600) is niet zo speciaal, maar een 1,6 GHz dual-core processor, 1 GB RAM, 8 GB opslag, microSD-slot, HDMI-poort en twee camera’s zal het geen goedkope kindertablet worden. De tablet draait op Jelly Bean (Android 4.2) waarbij de OLPC-stichting de software kindvriendelijk heeft gemaakt, onder andere met het aanbrengen van de mogelijkheid tot het aanmaken van 1 tot 3 profielen, een kindvriendelijke gebruikersinterface en speciale achtergronden. Ook zijn educatieve applicaties geïnstalleerd, evenals e-books en een gefilterde applicatiebibliotheek.

De OLPC XO Tablet moet in maart in de Amerikaanse winkels liggen voor een nog niet bekende prijs. Een eventuele Nederlandse beschikbaarheid en prijs is nog niet bekend gemaakt.

Ematic FunTab tablets

Ematic, de ontwikkelaar van onder andere MP3-spelers, heeft drie tablets voor de kids ontwikkeld, genaamd de FunTab, de FunTab Pro en de FunTab XL.

De FunTab en de FunTab Pro hebben een capacitief beeldscherm van 7 inch en draaien Android 4.0 met aangepaste software. De FunTab heeft een 1,0 GHz processor, de FunTab Pro een 1,2 GHz processor. De laatstgenoemde heeft ook een HDMI-poort. De FunTab XL heeft een 9,7 inch beeldscherm en de snellere processor aan boord, inclusief HDMI-poort.

In deze video zien we een demonstratie van de Ematic FunTab Pro.

Ook hier is het weer onduidelijk of deze tablet-pc’s voor kinderen van Ematic in Nederland verkocht zullen gaan worden.

Kindvriendelijke tablets

Je hoeft niet perse een speciale tablet te kopen voor je kinderen. Ook kun je zelf een ‘normale’ tablet geschikt maken voor kinderen.

Tips om je iPad kindvriendelijk te maken
Tips om je Android tablet kindvriendelijk te maken

Speciale accessoires kunnen de tablet verstevigen met een case. Bekijk hier alle tablet accessoires voor jouw iPad, Android tablet of Windows tablet.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer