Open WebOS geport naar de Nexus 7

1

Open WebOSOntwikkelaars zijn erin geslaagd Open WebOS te porten naar de Nexus 7. Het OS werkt nog niet probleemloos en heeft een PC nodig om op te kunnen starten, maar het laat ons in ieder geval zien wat we gemist hebben sinds het stopzetten van de ontwikkeling van de TouchPad Go.

Port naar Nexus 7

Door het open-source karakter van Android en de Nexus 7 was een port van Open WebOS relatief eenvoudig, zo schrijven de ontwikkelaars. Om op te starten moet de Nexus 7 nog verbonden worden met een PC, maar verder werkt het OS ‘untethered’, dus geheel onafhankelijk.

De meeste hardware van de Nexus 7 wordt probleemloos ondersteund. Zo werken de accelerometer en WiFi ontvanger probleemloos.

Het besturingssysteem draait relatief soepel, maar geeft op sommige plekken nog wat vertragingen. Een demonstratie van Open WebOS op de Nexus 7 zie je in de video onder dit artikel.

Open WebOS

Open WebOS is de open-source doorontwikkeling van het WebOS besturingssysteem. WebOS is ontwikkeld door HP en gebaseerd op de software van Palm. De HP TouchPad was de eerste tablet uitgerust met WebOS, maar deze tablet was geen lang leven beschoren. Plannen voor een 7-inch TouchPad Go belandden uiteindelijk ook in de prullenbak.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

  1. Mooi ontwikkeling! Deze nexus 7 kan na modificatie draadloos worden geladen middels reeds bestaande Touchstone inductieladers. Verder is in het filmpje goed te zien dat er een ‘gesture area’ onder in het scherm aanwezig is (lichtgevende balkje). Dit gebied maakt het mogelijk de bekende navigatie handelingen uit te zoals met een swipe naar links terug te gaan zoals gebruikelijk met een ‘back’ button. Of met een swipe up een ‘active card’ minimaliseren, maar ook snel switchen tussen geopende apps zonder de active cards te minimaliseren. Bij iPad-gebruikers ook wel bekend als ‘multitasking gebaren’ waarmee je m.b.v. een 4 vinger swipe kan switchen tussen apps zonder je homebutton te gebruiken.
    Het voordeel met webOS is, dat je de volgorde in de geopende apps wel naar je hand kan zetten in tegenstelling tot iOS en Android.

    Er ligt i.i.g. nog een hoop werk voor webOS Ports 😉

Reageer