Honeycomb UI video’s gepubliceerd

1

De ontwikkelaars van Google Android hebben de eerste officiële video van Honeycomb gepubliceerd. Op deze video is te zien hoe de User Interface (UI) van Android 3.0, want dat is de officiële naam geworden, eruit gaat zien. Daarnaast zijn enkele populaire applicaties van Google te zien op een virtuele tablet.

In de video is duidelijk te zien dat Honeycomb Android 3.0 gaat heten. Aangezien Honeycomb speciaal ontwikkeld wordt voor tablets, bijvoorbeeld voor nieuwe schermgroottes en -resoluties, wordt de demonstratie gedaan op een virtueel tablet. Het zal ons niet verbazen dat Honeycomb al snel zal verschijnen. Op de CES wordt de ene na de andere Android 3.0 tablet gepresenteerd aan het grote publiek. Tot het eind van de week zal op Tabletguide aan het eind van elke dag een update worden gegeven van al het tablet nieuws wat op de CES naar buiten komt.

Terug naar de video. In de video is te zien hoe op het bureaublad verschillende applicaties en widgets staan en hoe je tussen de verschillende bureaubladen kunt scrollen. Rond 23 seconden in de video zie je heel snel hoe men bepaalde widgets in verschillende formaten toe kan voegen aan het bureaublad.

De browder is ook te zien met tabbladen links boven in het scherm en met deel-opties rechtsboven in het scherm. Daarnaast zijn de volgende tablet-geoptimaliseerde applicaties te zien: Gmail, Google Books, YouTube, Google Talk en Google Maps.

Wat vind jij van Google’s eerste demonstratie? Laat het weten in de comments.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

  1. Ziet er veel belovend uit! Matias Duarte heeft z’n best gedaan met de Honeycomb UI. Bespeur toch elementen die hij heeft meegenomen vanuit Palm webOS 😉 Matias Duarte is degene die verantwoordelijk is voor de UI ontwikkeling voor Android en is jaren lang werkzaam geweest bij Palm. Hij is ook degene die verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van webOS.

Reageer