Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
5 januari 2011

Honeycomb UI video’s gepubliceerd

De ontwikkelaars van Google Android hebben de eerste officiële video van Honeycomb gepubliceerd. Op deze video is te zien hoe de User Interface (UI) van Android 3.0, want dat is de officiële naam geworden, eruit gaat zien. Daarnaast zijn enkele populaire applicaties van Google te zien op een virtuele tablet.

In de video is duidelijk te zien dat Honeycomb Android 3.0 gaat heten. Aangezien Honeycomb speciaal ontwikkeld wordt voor tablets, bijvoorbeeld voor nieuwe schermgroottes en -resoluties, wordt de demonstratie gedaan op een virtueel tablet. Het zal ons niet verbazen dat Honeycomb al snel zal verschijnen. Op de CES wordt de ene na de andere Android 3.0 tablet gepresenteerd aan het grote publiek. Tot het eind van de week zal op Tabletguide aan het eind van elke dag een update worden gegeven van al het tablet nieuws wat op de CES naar buiten komt.


Terug naar de video. In de video is te zien hoe op het bureaublad verschillende applicaties en widgets staan en hoe je tussen de verschillende bureaubladen kunt scrollen. Rond 23 seconden in de video zie je heel snel hoe men bepaalde widgets in verschillende formaten toe kan voegen aan het bureaublad.

De browder is ook te zien met tabbladen links boven in het scherm en met deel-opties rechtsboven in het scherm. Daarnaast zijn de volgende tablet-geoptimaliseerde applicaties te zien: Gmail, Google Books, YouTube, Google Talk en Google Maps.

Wat vind jij van Google’s eerste demonstratie? Laat het weten in de comments.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Een reactie

  1. Ziet er veel belovend uit! Matias Duarte heeft z’n best gedaan met de Honeycomb UI. Bespeur toch elementen die hij heeft meegenomen vanuit Palm webOS ;-) Matias Duarte is degene die verantwoordelijk is voor de UI ontwikkeling voor Android en is jaren lang werkzaam geweest bij Palm. Hij is ook degene die verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van webOS.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.