De Telegraaf [Android]

donderdag, januari 6, 2011 om 08:36 door Edwin
DagApp - TabletGuide.nl

De krant van wakker Nederland, De Telegraaf, heeft een Android app gepubliceerd in de Android Market. Nadat het grootste dagblad van Nederland al een hele tijd vertegenwoordigd was op de iPad, was het wachten op een Android variant. En hiermee hebben de Android tablets, zoals de Samsung Galaxy Tab, er weer een mooie applicatie bij.

Alle katernen van de Telegraaf, die je ziet op de website en in de krant, zijn vertegenwoordigd in de app. De applicatie oogt somber door het gebruik van zwart en wit als belangrijkste kleuren. De nieuwsitems staan in een lijstje onder elkaar en naast elk bericht staat een thumbnail afgebeeld. Ondanks dat dit niet erg vernieuwend is, is het buitengewoon gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. En dat is toch wat een nieuwsapp moet zijn, niet waar?


Nieuwsberichten worden snel en vloeiend geopend. Bovenin het scherm vinden we een ‘terug’ knop die ons terugbrengt naar het nieuwsoverzicht. Deze knop doet ons denken aan de iOS interface, omdat Android applicaties doorgaans gebruik maken van de hardware knoppen voor ‘back’. Zou De Telegraaf er rekening mee houden dat deze knoppen in de toekomst gaan verdwijnen?

Aan de hand van twee knopjes rechtsboven in het scherm kan de lettergrootte binnen de applicatie worden aangepast. Ook dit werkt vloeiend en gebruiksvriendelijk.

De Telegraaf applicatie voor Android neemt 1.1 MB aan ruimte in beslag en is gratis te downloaden in de Android Market.

Deel dit artikel:

Reageer

Jouw avatar bij je comment? Upload je avatar naar Gravatar

Heb je een account? Inloggen


Poll

Wat is de belofte van 2011?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief