AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
21 december 2012
Bron: Bloomberg

‘HTC gaat toch Windows RT tablets maken’

Bloomberg meldt dat High Tech Computer Corporation (HTC) twee Windows RT tablets gaat maken. Deze opvallende speculatie op basis van een anonieme ingewijde is exact het tegenovergestelde van het nieuwsbericht dat het persbureau een half jaar geleden uitbracht. Toen stelde Bloomberg dat HTC geen licentie had gekregen om Windows tablets te maken. HTC lijkt de Android tabletmarkt te hebben opgegeven net als verschillende andere tabletfabrikanten. De twee nieuwe HTC tablets met Windows RT hebben verschillende schermformaten en moeten in 2013 in de winkels liggen.


HTC werkt volgens de ingewijde aan een 7 inch en een 12 inch tablet. Dit zou dan de eerste 7 inch Windows RT tablet worden voor zover dit bekend is. RT tablets met een schermformaat van 12 inch zijn inmiddels al verschenen, zoals je in de tablet vergelijker kunt zien. Windows RT is het nieuwe Windows besturingssysteem voor apparaten met ARM-processors. Deze processors zien we voornamelijk terug in tablet-computers van Apple en tablets met de Android software aan boord.

De tijdelijke afwezigheid van HTC was min of meer aangekondigd door het bedrijf. In september 2011 liet de directeur van HTC Benelux al weten dat het bedrijf, in ieder geval voorlopig, geen Android tablets meer zal maken. In Nederland zagen we alleen de HTC Flyer verschijnen. Het bedrijf uit Taiwan zei wel verder te willen met de tablet-computer maar wist nog niet op welke manier. Verschillende test-tablets waren niet succesvol in de VS en werden dan ook niet in andere landen verkocht.

Het bericht van Bloomberg uit juni 2012, wat overigens nooit bevestigd is, gooide mogelijk roet in het eten. Als HTC geen licentie zou krijgen van Microsoft voor het uitbrengen van Windows tablet-pc’s dan blijven er weinig opties open nadat Android de deur was gewezen. Overigens was HTC niet de enige partij die geen Windows RT apparaten wilden of mochten gaan maken. Ook HP en Acer hebben nog geen plannen bekend gemaakt.

Mogelijk worden de nieuwe HTC tablets met Windows RT bekend gemaakt op de CES in januari of het MWC in februari.

Via: Engadget

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.