Nieuwe tablets van ASUS & Lenovo

0

Nog voordat de eerste persconferenties op de CES zijn begonnen heeft Lenovo al een tablet bekend gemaakt: de Lenovo LePad. Deze unieke 10-inch tablet draait op Android maar kan op toetsenbord-docking station, de IdeaPad U1,worden aangesloten zodat een Windows 7 laptop onstaat met Intel processor. Asus heeft op de eerste persconferentie van de CES 4 tablets geïntroduceerd.

Lenovo LePad

Als eerste Lenovo. Deze opvallende tablet, de Lenovo LePad is een 10-inch tablet met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en draait op Android 2.2 met behulp van een Qualcomm Snapdragon processor van 1.3 GHz. Niet verkeerd dus. De LePad zal een eigen UI krijgen over Google’s Android OS.

Wanneer je de LePad in het bijbehorende IdeaPad U1 stopt schakelt het systeem automatisch over naar de Intel processor onder het keyboard van de IdeaPad. Vanaf dat moment draait het hele systeem op Windows 7. De omschakeling zou snel moeten verlopen en belangrijke onderdelen synchronyseren. Zo wordt een geopende webpagina standalone (in Android) automatisch omgeschakeld naar dezelfde webpagina in de Windows-browser.

Je zal wel flink in de buidel moeten tasten voor deze apparaten. De LePad moet 520 dollar gaan kosten. De IdeaPad maarliefst 1.300 dollar. Het is overigens mogelijk om een los toetsenbord aan te sluiten op de tablet, zonder IdeaPad. In eerste instantie zal deze combinatie alleen in China verkocht worden.

Nieuwe ASUS tablets

Asus heeft op haar persconferentie aangegeven 4 tablets en hybrides te gaan verkopen.

ASUS Eee Pad MeMo

Deze 7-inch Android Honeycomb tablet is zowel aan te sturen met je vingers als met een bijgeleverde stylus. Verder heeft de Eee Pad MeMo 1080p afspeelmogelijkheid en 2 camera’s. De tablet heeft een Qualcomm Snapdragon processor. De prijs zal tussen de 499 en 699 dollar liggen

ASUS Eee Slate EP121

Dit is, volgens ASUS, de snelste tablet die momenteel bestaat. Deze 12-inch tablet (1280 × 800 pixels) en moet zonder problemen 1080p (HD) kwaliteit video’s af kunnen spelen. Het besturingssysteem is Windows 7 Home Premium. De processor is een Intel Core i5-470UM met een kloksnelheid van 1.33 GHz. De Eee Slate heeft 64GB SSD geheugen. Deze tablet is vanaf deze maand al beschikbaar voor maarliefst tusen de 999 en 1099 dollar.

ASUS Eee Pad Transformer

Deze ASUS tablet heeft een 10-inch capacitief multi touchscreen van 1200 x 800 pixels. Deze Android tablet draait op een Nvidia Tegra 2 processor. Ook deze tablet-pc zal over Honeycomb beschikken. Geruchten gaan dat het om Honeycomb gaat, maar dat is niet bevestigd. Verder heeft deze tablet ook 1080p playback, 2 camera’s van 5 en 1,2 megapixel. Deze tablet heeft een aangehecht QWERTY toetsenbord welke te ontkoppelen is. In het toetsenbord is een extra accu verwerkt waardoor de theoretische accuduur kan worden uitgebreid tot 16 uur. Onze bron meldt een telefoonsignaal op het scherm te hebben gezien wat inhoudt dat de EeePad Transformer een 3G verbinding zal hebben. De prijs zal 399 tot 699 dollar worden. De Transformer is verkrijgbaar vanaf april.

ASUS Eee Pad Slider

Deze tablet is zeer waarschijnlijk identiek aan de Transformer. Enige verschil is de manier waarop het Qwerty toetsenbord onder het scherm schuift. Deze tablet zal draaien op Honeycomb volgens de ASUS op de persconferentie. De prijs zal tussen de 499 en 799 dollar komen te liggen. Releasedata van de Slider is vastgesteld op mei 2011.

UPDATE: enkele nieuwe details toegevoegd aan de tekst (Honeycomb & camera-details).

Bronnen:
Lenovo

ASUS

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer