Nieuwe BlackBerry Playbook demonstratie video

2

RIM heeft weer een video gelanceerd van haar BlackBerry Playbook. Waarschijnlijk wilde men alsnog een stem hebben een dag voordat het geschreeuw om aandacht gaat starten op de CES 2011. In deze video zie je wederom een demonstratie van de browser van de Playbook.

RIM heeft vooral aandacht voor de snelheid van de browser en het gemak waarmee gezoomd en gescrold kan worden. Daarnaast zijn de Canadezen nogal trots op de functionaliteiten van de Flash plugin. Men merkt herhaaldelijk op dat ondanks het scrollen de Flash modules in de browser perfect functioneren.

We vinden dit terecht. Ten eerste is Internet zonder Flash in 2011 ondenkbaar. Het merendeel van de websites vertrouwt op deze techniek. Daarnaast is het ook terecht dat RIM zoveel aandacht besteedt aan de browser. Het blijkt dat, ondanks het toestaan van Flash door veel Android-tablets, de concurrentie nog niet kan tippen aan de snelheid en het gebruiksgemak van de Safari browser van de iPad.

Eerder verschenen al video’s van de Playbook tablet:
Browser war: iPad vs. Playbook
Demonstratie BlackBerry Playbook
Playbook video

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  1. Let wel, dit is slechts de browser van de Playbook. Van de andere (software) zaken, zoals User Experience, Apps, BlackBerry’s eigen USP’s (zoals e-mail app), is nog niet veel bekend.

    Dat de browser uitstekend functioneert zou eigenlijk een standaard moeten zijn in de markt 🙂

Reageer