Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
30 november 2012
Bron: Sammobile

Android 4.0 update voor Galaxy Tab 8.9 start… EINDELIJK

Hulde aan Samsung! Een klein jaar na de eerdere belofte lijkt het dan toch te gaan gebeuren. De Samsung Galaxy Tab 8.9, die momenteel nog op Android 3.2 (Honeycomb) draait, zal de software update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) gaan krijgen. SamMobile krijgt meldingen van Oostenrijkse gebruikers van deze 8,9-inch Samsung tablet dat de update klaar staat in Samsung KIES of via de automatische melding in de notificatiebalk.

Nederlandse gebruikers moeten traditioneel nog even wachten voordat men kan genieten van de nieuwere Android-versie. Deze versie moet volgens de gebruikers de tablet sneller maken, de accuduur verlengen en nieuwe features en mogelijkheden aan de tablet toevoegen.


Zodra de nieuwe Android software beschikbaar is voor Nederlandse gebruikers merk je dit automatisch. Je  kunt de mogelijke beschikbaarheid van Android 4.0 ook handmatig checken in KIES of via Instellingen > Over de tablet.

Deze update naar Ice Cream Sandwich is meteen ook de laatste software-verbetering die Samsung uitvoert voor deze anderhalf jaar oude tablet-pc. Het bedrijf heeft namelijk laten weten slechts 4 Android tablets up te daten naar Android 4.1, waarvan de uitrol in Nederland nog niet echt van de grond komt. Overigens is Android 4.1 niet de nieuwste Android software, na de recente introductie van Android 4.2.

Met deze software update lijkt na een jaar van updaten de Android 4-uitrol van Samsung klaar. Alle beloofde Samsung tablets hebben de update gekregen, behalve de Galaxy Tab 7.7. Voor dit unieke tablet type zal zeer waarschijnlijk geen update meer ontwikkeld worden.

Welke tablets krijgen Android 4.0 Ice Cream Sandwich?
Welke tablets krijgen Android 4.1 Jelly Bean?
Welke tablets krijgen Android 4.2 Jelly Bean?

Samsung Galaxy Tab 8.9 (3)

Samsung Galaxy Tab 8.9

vanaf € 446.00
  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 3
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 231 x 158 x 8.6 mm
  • Processor NVIDIA Tegra 2
  • Gewicht 470
  • Opslagruimte 16 GB / 32 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum augustus 2011
Alle specificaties >


Er zijn nog geen reviews van de Samsung Galaxy Tab 8.9.

Schrijf een review

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

7 reacties

  1. 30 dec 2012. Ik heb vanmorgen 4.0.1 gekregen (FOTA).

    • hallo Frank.
      Hoe heb jij de update binnengekregen en op je tab gekregen. ?
      Ik krijg m niet via Kies.

      Mvg
      Richard

      • Hallo Richard,
        Ik doe eigenlijk helemaal niets met Kies; voordat ik de update naar 4.04 kreeg lukte het me nooit goed om met Kies te werken. De 4.04 update heb ik via OTA (on the air) gekregen. Kwam zomaar binnen, duurde wel even, dus tab op de lader gezet. Een dag of 3-4 geleden heb ik nog een firmware update (OTA) gekregen, maar daardoor is de 4.04 niet opgehoogd.

        Mijn instellingen zijn: instellingen - toestel-info - sotware-upate.
        Daar zijn ‘automatisch bijwerken’ en ‘serverberichten’ aangevinkt.
        Probeer daar eens: ‘bijwerken’. Als er een update is, zou de server je dat moeten vertellen.
        Good luck, Frank

  2. Wat een waardeloos merk dat Samsung, heb nog steeds geen update voor de 8.9 gekregen. Komt zeker omdat er 3G inzit. WAS wel de duurste, maar service Ho Maar. Voortaan alleen maar Apple wat ik koop.

  3. Hulde………..voor deze Samsungloot………is nu ook m’n laatste aanschafbeleid bij een bedrijf met zo’n ‘achterlijk’ updatebeleid. Ik ben diep teleurgesteld.
    jan

  4. Hulde………..voor deze Samsungloot………is nu ook m’n laatste aanschaf bij een bedrijf met zo’n ‘achterlijk’ updatebeleid. Ik ben diep teleurgesteld.
    jan

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.