Inloggen RegistrerenTip ons Contact
30 november 2012
Bron: Engadget

Microsoft Surface Pro verkoopprijs bekend

Microsoft Surface

In januari zal de Microsoft Surface Pro in de winkel liggen. De Surface Pro zal uitgerust zijn met Windows 8 Pro, de ‘uitgebreide’ versie van het Windows 8 besturingssysteem. Microsoft heeft gisteren de verkoopprijzen bekend gemaakt. De tablet zal verkrijgbaar zijn vanaf 899 dollar en daarvoor koop je de 64GB versie. Voor 100 dollar verdubbel je de opslagruimte.

Touch cover

Bij de prijs van 899 dollar zit geen Touch Cover of Type Cover inbegrepen. De Touch Cover kwam eerder deze maand nog in het nieuws door ongewoon snelle slijtage.


Accuduur

Naast de prijs breidt Microsoft ook de specificatielijst uit met de mededeling dat de Surface Pro zal beschikken over en 42 W-h accu. Deze gaat volgens MS half zo lang mee als de accu van de Surface RT tablet. Dat komt neer op een tegenvallende gebruiksduur van 4,5 uur. Het betere scherm en de zwaardere processor zullen hier de oorzaak van zijn.

Beschikbaarheid

Het is op dit moment niet duidelijk of en wanneer de Microsoft Surface Pro in Nederland te koop zal zijn. De kans is aanwezig dat je voor een exemplaar aangewezen zult zijn op buitenlandse verkooppunten.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de detailpagina van de Microsoft Surface Pro.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

4 reacties

 1. Het was veelbelovend en wellicht nog steeds voor zakenlieden, wiens baas deze ‘tablet’ zal betalen. Dit is gewoon een absurd hoge prijs voor iets dat zich nog moet bewijzen.

  Momenteel werk ik al met Windows 8 op een ‘gewone’ desktop zonder touchinvoer. Ik moet zeggen dat ik er al snel aan ben gewend om gewoon met muis en keyboard door de menu’s te gaan. Wel vreemd dat er zo weinig echt goede touch invoerapparaten zijn voor Windows 8 desktops. Had verwacht dat WACOM al zo ver zou zijn.

  Windows RT had voor mij niet gemaakt hoeven worden. Als ik in de toekomst toch een Windows tablet zal kopen dan alleen met de normale Windows versie, maar de prijzen moeten wel omlaag.

  Een kleine voorspelling: als je kunt wachten dan gaan de prijzen van dit soort apparaten volgend jaar met meer dan 30% dalen.

  • het is een hoge prijs dat klopt maar absurd is het niet vergeet niet dat er een i5 inzit geen goedkope cpu’s + een echte ssd met pen invoer enz… deze moet meer met een ultabook vergeleken worden niet met een tablet.

   als ik een tablet koop zal het ook met win8 zijn geen rt.

   acer heeft wel mooie tablets met w8 erop de w510 is een atom based tablet voor 499 9 uur batterij zonder dock (volgens acer)

   en de w700 is 699 met een I3 erin, krachtige tablet.

   btw logitech heeft w8 muizen enzovoort voor touch, microsoft heeft er ook natuurlijk.

   en inderdaad wacht een jaartje en de tablets met w8 zullen goedkoper zijn.

 2. Ik maak me vooral zorgen over de accuduur. 4,5 uur? Is dat de nieuwe energiezuinige Intel chip?!?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.