ASUS werkt aan Android 4.2 update voor Transformer Prime [UPDATE]

5

ASUS heeft tegenover een bezoeker van AndroidPlanet laten dat haar ontwikkelaars bezig zijn met het toepassen van Android 4.2 op de ASUS Eee Pad Transformer Prime, de eerste quad-core tablet-pc van de Taiwanese fabrikant. Bezitters van deze snelle Android-tablet kunnen op termijn dus een update verwachten naar de nieuwste Jelly Bean software. Het is nog niet bekend of naast de Transformer Prime nog andere tablet-pc’s geüpdate zullen worden naar Android 4.2. Het ligt voor de hand dat de ASUS Infinity tablet, vrijwel identiek aan de prime maar met nog betere specs, ook geüpdate zal gaan worden. Dat is ASUS in dat geval aan haar stand verplicht.

UPDATE 22/11/2012 – ASUS heeft inmiddels bevestigd dat de Transformer Prime (TF201) een update zal krijgen naar Android 4.2. Wanneer dit zal gebeuren is niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of andere ASUS tablets deze update kunnen verwachten.

We hebben ASUS om een reactie gevraagd en hopen hier zo snel mogelijk uitsluitsel over te mogen ontvangen. Bekijk hier het overzicht welke tablets Android 4.2 krijgen. Of bekijk de nieuwe elementen in Android 4.2.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 263 x 181 x 8.3
 • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
 • Gewicht 586 gram
 • Opslagruimte 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

5 reacties

 1. Ik verwacht eigenlijk niet anders dan dat Asus de hele QuadCore serie tablets zal upgraden naar 4.2. Ben tot nu toe zeer tevreden met 4.1 Jelly Bean op de Infinity en ook de TF300 en TF201 modellen waarmee ik heb gewerkt draaien daar uitstekend op met tot nut toe totaal geen problemen.
  Vorige week nog een update van Asus mogen ontvangen en de Infinity werkt in ieder geval snel en probleemloos.
  Als met 4.2 m’n Asus nog meer mogelijkheden krijgt zonder aan snelheid in te leveren, kom maar op met de update dan.

 2. Willempiesnor op

  Meerder accounts zou heel erg welkom zijn. De rest is leuk maar persoonlijk mis ik dat niet zozeer. Leuk om te hebben, lig er niet wakker van als ik het niet heb. Maar die meerdere account…… goud! Kan ik eindelijk in de playstore mijn CC invullen zonder angst te hebben dat mijn dochter van alles aanschaft. En eindelijk die meer dan 100 spellen die mijn tablet bureaublad vervuilen niet meer zien. Goud zeg ik je!!!

  • Willem, je kunt aankopen beveiligen met een pincode. Zie deze help-informatie. Erg handig!

   http://support.google.com/googleplay/bin/answer.py?hl=en&answer=1626831

   Eventueel kun je met je kinderen afspreken dat ze maar één van de bureaubladen mogen gebruiken om hun spellen op te zetten, zodat je daar verder geen last van hebt.

   Maar je hebt gelijk, meerdere gebruikersaccounts zou een gouden zet zijn. Met de komst van Windows 8 is het een must have. Daarnaast wordt dit een pre voor Android in vergelijking met iOS.

   • Willempiesnor op

    Dag Leon,

    Ik weet het maar zo kun je voor bijna alles gekunstelde oplossingen vinden.
    Een beetje zoals de politiek, pak de gevolgen aan maar niet de oorzaak LOL
    Laten we eerlijk zijn, dan ben je door hoepels aan het springen terwijl aparte accounts natuurlijk de mooie elegante oplossing is.

    Of het een pre is ten opzichte van iOS, nu wel, maar ik denk dat iOS niet lang achter zal blijven. Alle OS’en kijken natuurlijk constant bij elkaar en gebruiken dat van een ander waarvan zij vinden dat het meerwaarde bied. Zou ik ook doen, beter goed gejat dan slecht bedacht!

 3. Het zou zeker mooi zijn als de TF300T ook een 4.2 update zou krijgen. Dan kunnen ik en mijn vrouw ieder afzonderlijk onze eigen ding doen op de tablet.

Reageer