AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
13 november 2012

Nexus 7 Android 4.2 update wordt uitgerold. Of nu zelf installeren

Zojuist is bekend geworden dat de Android 4.2 software update voor de Google Nexus 7 wereldwijd wordt uitgerold. Alle modellen zullen snel een push-notificatie te zien krijgen waarmee men de nieuwste Jelly Bean software kan downloaden. Normaal zal dat binnen één a twee weken gebeuren, afhankelijk van je toestel. Kun je niet zo lang wachten? Dan kun je, met wat technische kennis, zelf de officiële update al installeren.

Naast wat verbeteringen in de software om bugs te verwijderen en de software nog sneller te maken heeft Google enkele handige features aangebracht in de nieuwste Android software.


Zo heeft Gmail een pinch-to-zoom functie gekregen zodat je makkelijker kunt zoomen in een e-mail. Ook heeft Android 4.2 de mogelijkheid gekregen om gebruikersaccounts aan te maken. Net als bij Windows-apparaten kun je voortaan inloggen met meerdere gebruikers, waarbij elke gebruiker zijn of haar eigen persoonlijke instellingen aan kan maken, evenals persoonlijke data op kan slaan.

Bekijk alle nieuwe Android 4.2 features.
Bekijk hier welke tablets de Android 4.2 software update krijgen.

Android 4.2 OTA update

De gratis Over The Air software update zal zo snel mogelijk op je Nexus 7 tablet verschijnen. De uitrol zal zeer spoedig starten, aangezien Google de software zelf al op haar website heeft geplaatst. Over het algemeen zullen alle tablet-pc’s binnen één a twee weken de update-melding automatisch ontvangen hebben.

Je kunt dit zelf controleren via Instellingen > over deze tablet.

Android 4.2 zelf downloaden en installeren

Wil je niet wachten? Dan kun je de Android 4.2 software zelf downloaden en op je tablet installeren. De te volgen stappen zijn niet ingewikkeld, maar we raden je aan dit alleen te doen als je wat technische kennis hebt.

Het zelf uitvoeren van de Android 4.2 software update op de Nexus 7 is voor eigen risico.

Android Police heeft een handig stappenplan gepubliceerd welke je kunt volgen. Bekijk hier hoe je Android 4.2 kunt installeren op je Nexus 7.

Bekijk hier alle Google / ASUS Nexus 7 specificaties.
Bekijk hier de Google Nexus 7 review.
Bekijk hier waar je de Google Nexus 7 kunt kopen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.