Nieuwe Adam tablet video’s

0

Notion Ink heeft weer nieuwe video’s geplaats van de Adam tablet en de bijbehorende zelf-ontwikkelde software. In deze video’s zie je de schakelingen tussen de verschillende panels (open applicaties), zie je hoe je applicaties kunt downloaden en zie je een extra video over de Adam tablet in portrate mode. Dit is de laatste reeks Adam tablet video’s die wordt gepubliceerd. Tijdens de CES zal Notion Ink meer informatie en video’s vrijgeven.

De eerste video laat zien hoe de panels, die door Notion Ink leaves worden genoemd, zich gedragen op de Adam tablet. In eerder video’s kon je al zien dat de UI-laag die over Android is ontwikkeld alle open applicaties via verschillende panels laat zien. Je kunt door deze panels scrollen. Nieuw is de mogelijkheid voor applicaties om een light-versie zichtbaar te houden in een panel. Op deze manier kunnen applicaties geopend én zichtbaar blijven zonder dat het volle geheugen gebruikt hoeft te worden.

Uiteraard laat deze video ook andere functionaliteiten en features zien. Zo is te zien hoe het virtueel toetsenbord op de Adam tablet is gewijzigd ten opzichte van andere Android tablets. Ook wordt getoond hoe deze tablet schakelt tussen single-core en dual-core gebruik.

De tweede video van de Adam tablet software gaat ook weer over applicaties en de zogenaamde leaves. Dit keer komen third-party applicaties aan bod. En hier komt weer een minpunt van de Adam tablet aan bod. Ten eerste bevat de Adam tablet geen Android Market. Hierdoor moet je wat meer handelingen verrichten om applicaties te kunnen downloaden op deze tablet, zoals je kunt zien in de video. Je moet ze downloaden via Internet of via de Genesis applicatie markt.

Een tweede minpunt is het gebruik van de leaves of panels door externe applicaties. Applicatie ontwikkelaars moeten de leaves zelf (handmatig) ontwikkelen in de applicaties. Doet men dat niet dan is er geen leave beschikbaar. Hierdoor kan een nog grotere fragmentatie ontstaan van applicaties. Notion Ink gaat er voor het gemak vanuit dat de leaves een standaar worden in de Android tablet-markt. Hier hebben ze een punt, het is immers een handige functionaliteit. Maar of dat snel zal gebeuren en of deze standaard gebruikt zal worden is uiterst onzeker.

De derde video laat de portrait mode zien van de Adam tablet en hoe de tablet dit doet in combinatie met Flash video’s. Om deze video goed te kunnen zien moet je je scherm kunnen kantelen.

Enkele dagen voor de CES zijn de eerste persconferenties. Dan wordt volgens Notion Ink de production video gedemonstreerd en komen meer mededelingen omtrent de beschikbaarheid van deze tabletpc. We mogen hopen dat de tablet zelf ook gedemonstreerd wordt op deze conferentie!

Andere Adam tablet video’s:
Introductievideo Adam tablet
Video Adam tablet software (Eden)

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer