AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
2 november 2012

Beperkte voorraad iPad Mini snel uitverkocht ondanks mindere vraag

De vraag is minder. De voorraad is kleiner. Deze combinatie van factoren heeft er weer voor gezorgd dat het zoveelste Apple product direct na de introductie in veel winkels in Nederland is uitverkocht. Alle verkoopkanalen die we zijn nagegaan melden dat er geen enkel product meer op voorraad is. Ook gaf iedere winkel aan dat men slechts een zeer beperkte voorraad heeft gekregen en in alle gevallen was niet elke variant leverbaar. Dat mocht de pret voor velen niet drukken door in de rij te gaan staan. Vooral in Amsterdam was het weer druk.

Hoewel verschillende media aangeven dat de rijen minder lang waren dan bij andere grote Apple introducties steeg in Nederland de vraag uit boven het aanbod. Zo’n twee uur  na de start van de verkoop is geen enkele iPad Mini meer beschikbaar bij de online verkoopkanalen en de winkels in de straat. Zo is bijvoorbeeld Dixons in al haar filialen uitverkocht.


Dat de voorraad minimaal is was te verwachten. De iPad Mini is een product met geheel nieuwe onderdelen. De productie zal relatief laat gestart zijn en bij de start van de productie van nieuwe onderdelen zal men veelal last hebben van een learning curve. Het duurt dan even voordat de productie op haar maximale capaciteit kan draaien.

De iPad Mini ging vorige week al in de voorverkoop. Na enkele dagen was de ‘online voorraad’ in de VS al uitverkocht en liep de levertijd van de iPad Mini op tot twee en later drie weken. Ook in Nederland worden levertijd van minimaal twee weken gemeld.

Bekijk hier alle verkooppunten van de iPad Mini.

Foto: iCulture. Meer foto’s: AT5

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.