Alle nieuwe zaken in Android 4.2 Jelly Bean

1

Google heeft vandaag een nieuwe Android versie gepresenteerd met versienummer 4.2. Het is een relatief kleine update, dus blijft de naamvoering gelijk. Versie 4.2 zal dus ook als ‘Android Jelly Bean’ de boeken in gaan. Google heeft een aantal zaken aangepast of toegevoegd. Zo krijgt de camera er een functie bij en ook het toetsenbord gaat op de schop.

Photo Sphere camera

Android is in staat om meerdere foto’s, die je in alle richtingen genomen hebt, te combineren tot één grote 360 graden foto. De software herkent delen van de foto en lijmt ze naadloos aan elkaar. Er ontstaat een foto waarbij je als toeschouwer midden in een volledige omgeving staat. Deze afbeeldingen kunnen gedeeld worden via Google+ of geïntegreerd worden in Google Maps.

Gesture Typing

Google heeft Gesture Typing toegevoegd aan het standaard Android onscreen toetsenbord. De techniek is vergelijkbaar met het bekende Swype toetsenbord. Door met je vingers tussen de letters te slepen, voorspelt het toetsenbord welk woord je probeert te typen. Hierbij hoef je je vingers niet van het scherm te verwijderen, waardoor typen sneller gaat en typefouten eerder voorkomen worden.

Meerdere accounts

Een functie waar veel gebruikers op zitten te wachten is de ondersteuning voor meerdere accounts. Nu kunnen meerdere gebruikers inloggen op dezelfde tablet, zonder elkaar in de weg te zitten. Daarnaast zijn je documenten, foto’s en andere persoonlijke zaken eindelijk afgeschermd voor de andere gebruikers.

Draadloos streamen

Android 4.2 ondersteunt Miracast, een standaard om draadloos content te streamen tussen apparaten. Door een compatible ontvanger op je televisie aan te sluiten, kun je foto’s, video en andere multimedia eenvoudig afspelen op de televisie. De techniek is vergelijkbaar met Airplay van Apple, het systeem waarmee beeld en geluid gestreamd kan worden van iPad naar Apple TV.

Daydream

Met Daydream toont je tablet informatie op momenten dat hij even niet gebruikt wordt, bijvoorbeeld in een docking station. Als een soort schermbeveiliging kan Android je mooiste foto’s tonen of bijvoorbeeld nieuwsberichten uit Google Currents.

Google Now

Google Now is verder uitgebreid en zou in staat moeten zijn nog relevantere informatie te bieden op het juiste moment.

http://www.youtube.com/watch?v=pHuoDqcIyqk

Widgets in het lockscreen

Vanaf 4.2 is het mogelijk om widgets in het lockscreen te plaatsen, zodat informatie afgelezen kan worden zonder de tablet te ontgrendelen.

Beschikbaarheid

Android 4.2 Jelly Bean zal beschikbaar zijn op de Google Nexus 7 en de Google Nexus 10.

> Overzicht van alle tablets die een update ontvangen naar Android 4.2 Jelly Bean

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer