Skyfire Browser [iPad]

0

Vandaag is de Skyfire browser voor de iPad in de App Store verschenen. Skyfire is al een tijdje op de markt voor de iPhone en Android apparaten. Met deze browser wordt het mogelijk om op apparaten zonder Adobe Flash ondersteuning tóch Flash video te kijken. Wanneer de browser op een bezochte pagina een Flash video ontdekt, geeft het de gebruiker de mogelijkheid de video om te zetten naar HTML5 of H.264, zodat het toch mogelijk wordt de video te spelen. Het converteren van de video wordt door de servers van Skyfire uitgevoerd, waarna de video naar je iPad gestreamd wordt.

Helaas geldt deze Flash ondersteuning dus alleen voor video. Applicaties, website, games of andere Flash elementen worden nog altijd niet ondersteund op je iOS apparaat. Daarnaast kan het soms wel even duren voordat de video is verwerkt en werkelijk op je scherm wordt vertoond. De Skyfire servers staan aan de overkant van de oceaan, wat een vertraging met zich meebrengt. Dit kan er ook voor zorgen dat geografische restricties de video blokkeren, omdat de bron merkt dat je met een Amerikaans IP-adres de video wilt benaderen. Video waar alleen nationale rechten voor gelden worden dan geblokkeerd.

Skyfire logo - TabletGuide.nl

De Skyfire browser is verder een volledig uitgeruste browser. Er kan in meerdere vensters tegelijk gesurft worden. Je kunt bladwijzers aanmaken, zoeken en geschiedenis terugkijken. Wat de Skyfire browser meer heeft dan de standaard Safari browser is onder andere een ‘private’ modus, waarbij de geschiedenis niet wordt vastgelegd en cookies en andere gegevens direct vergeten.

Onder in de browser vind je een toolbar met wat sociale plugins. Er is een facebook integratie met de laatste posts op het sociale netwerk. Hetzelfde geldt voor Twitter. Interessanter is de ‘Fireplace’, een plugin die alle gedeelde links van je Twitter en Facebook vrienden combineert tot een collectie ‘must see’ links. Door op ‘popular’ te drukken zie je een overzicht van populaire subpagina’s van de site die je momenteel bezoekt. En uiteraard zijn er tal van manieren om de huidige pagina te delen via een keur aan sociale netwerken.

De Skyfire browser is voor € 3,99 te downloaden in de Apple App Store.

Screenshots

Video

http://www.youtube.com/watch?v=FMx0k2KPy8A

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer