TabletGuide 2 jaar: de meest opvallende video’s [TERUGBLIK]

2

TabletGuide is jarig. De viering van het tweejarig bestaan van deze website laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. Een week lang kun je elke dag een prijs winnen. Daarnaast zullen we elke dag terugblikken op 2 jaar tablet nieuws, video’s, reviews, enzovoorts. Vandaag komen de drie meest opvallende video’s aan bod. Een video deed onze wenkbrauwen fronzen en verwonderde mij zo dat ik de video zeker tien keer heb bekeken. Van een andere schoot heel de redactie in de lach. Als laatste tonen we wat video’s van opmerkelijke CEO’s die we de afgelopen twee jaar voorbij zagen komen.

1. Wat gaat de tijd snel. Of niet? ‘iPad’ uit 1994

In 2011 dook een video op van een bedrijf dat in 1994 een tablet ‘uitvond’. De inhoud van deze 13 minuten durende video doet je versteld staan. Het Information Design Lab was duidelijk een decennium of twee te vroeg!

Om het jaar 1994 goed voor te kunnen stellen: 1994 was het jaar van de Super Nintendo en de eerste Playstation, werd het spel Tekken gelanceerd, werd de Kanaaltunnel geopend en werd de serie Friends voor het eerst uitgezonden. Apple was in dat jaar net samen gaan werken met IBM (wie?) en Motorola (LOL) om zo de Power Macintosh te ontwikkelen.

Niet alleen de hardware die wordt getoond is zijn tijd ver vooruit. Ook de mogelijkheden van het apparaat die men noemt zijn indrukwekkend. In april 2011 schreven we bij deze video:

De directeur van IDL verwacht de grootste wijzigingen in de vorm van het tonen van informatie in 10 tot 15 jaar (1:17). Men benoemd de tablet (2:22) en geeft de nieuwe mogelijkheden aan die hierdoor ontstaan. Andere opvallende zaken zijn bijvoorbeeld de optie om interessante artikelen te delen met anderen (7:23) en de belangrijke rol van persoonlijke advertenties (9:00). Ook de mogelijkheid tot het online doen van aankopen komt aan bod.

2. Grappige iPad commercials

Natuurlijk nemen we niet alles al te serieus. Naast de kritische kijk op al het tablet nieuws houden we wel van een lolletje. Zo plaatsten we deze hilarische Duitse iPad commercial.

Ook de Amerikanen kunnen er wat van.

3. Drie opmerkelijke CEO’s

Om CEO van een groot bedrijf te worden moet je een aansprekend karakter hebben. Hieronder volgen drie video’s van opmerkelijke CEO’s die de laatste twee jaar uitdrukkelijk hebben meegedaan in de tablet-business.

Mede-oprichter, ontwerper, directeur, redder en CEO van Apple. Liever noemde hij zichzelf een creatieveling. Een grotere perfectionist bestaat niet. Sommigen noemen hem zelfs een God. Steve Jobs is de CEO van deze en vorige eeuw, wellicht de CEO van het millennium en heel misschien wel ‘aller tijden’. Zijn keynotes waren tot in de puntjes verzorgd. Simpel, helder en vol zelfvertrouwen. Zie bijvoorbeeld hieronder de introductie van de iPad.

De grote concurrent van Apple was tot voor kort niet Google maar Microsoft. Zo subtiel als Steve Jobs overkwam op officiële gelegenheden, zo’n energieke en uitbundige persoonlijkheid is Steve Ballmer, alweer sinds het jaar 2000 CEO van Microsoft. Deze compilatie zal ongetwijfeld niet zijn dagelijkse bezigheden weergeven maar geeft wel een goede indruk tussen de verschillende presentatiestijlen.

Wellicht niet zo bekend maar zeker zo karakteristiek is Jerry Shen, CEO van het Taiwanese ASUSTeK, in Europa simpelweg ASUS genoemd. Zijn voorkomen op persconferenties zijn een combinatie van overdreven enthousiasme met momenten van zen-achtige rust. Een combinatie van een circuspresentator en een boeddhistische monnik. Zo ook op de Computex 2012 waar hij nieuwe ASUS-producten presenteerde, waaronder de ASUS Windows 8 tablets. De video duurt een half uur maar met wat zappen zie je genoeg van zijn persoonlijkheid.

Deze terugblik werd geschreven in het kader van het tweejarig bestaan van TabletGuide.nl. Dit is het eerste deel van zeven in totaal. Bekijk hier alle terugblikken. Bekijk hier de bijbehorende win-actie.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

Reageer