Lichtere Windows voor tablets in de maak

0

Bloomberg meldt dat Microsoft een speciale versie van Windows gaat maken. Deze mededeling zal door Microsoft gedaan worden op de CES in Las Vegas begin januari. Deze nieuwe Windows voor tablets moet veel lichter zijn dan het huidige Windows 7, en is speciaal geschreven voor ARM-processoren welke voornamelijk in tablets aanwezig zijn.

Microsoft gaf zelf enkele maanden geleden al aan dat Windows Phone 7 niet geschikt is voor tablets, hoewel Windows Phone 7 wel geschreven is voor optimaal gebruik in combinatie met ARM-processoren. Deze nieuwe variant, waarvan de introductiedatum nog niet bekend is, maakt voor het eerst de volledige Windows-ervaring beschikbaar op deze processor-technologie. Deze Windows-variant zal overigens ook gewoon werken op processoren van Intel.

Vorige week gingen er al geruchten rond over de bekendmaking van nieuwe Windows-tablets tijdens de CES. Dit zouden Windows 7 tablets zijn, en misschien zelfs eerste prototypes van Windows 8. Ook Intel publiceerde eerder een overzicht met daarin alle fabrikanten die tablets met Intel-processoren gaan maken. Zo gaan Toshiba, Lenovo, Dell, Fujitsu en Asus tablets maken met Intel-processoren.

Het ziet er naar uit dat steeds meer partijen zich gaan bemoeien met deze processor-oorlog in de tablet-wereld. Nu op het gebied van besturingssystemen ook Microsoft, naast Apple en Google, de kant van ARM gaat kiezen lijkt het erop dat ARM-processoren uiteindelijk de standaard zullen gaan worden in tablets.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer