Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
4 oktober 2012

Samsung Galaxy Tab 10.1 Android 4.0 software update nu pas uitgerold in Nederland

Ice-Cream-Sandwich-software-update-android-4

Verschillende Nederlandse bezitters van de Samsung Galaxy Tab 10.1 geven aan dat een uitrol van de Ice Cream Sandwich software voor hun Android tablet is verschenen. Het heeft maanden geduurd, maar het ziet er naar uit dat Nederlandse eigenaren eindelijk kunnen genieten van de nieuwe Android 4.0 software. En dat terwijl verschillende Android-tablets van concurrenten al naar versie nummer 4.1 (Jelly Bean) zijn geüpdatet.

Naast deze Samsung Galaxy Tab 10.1 zijn ook al de Galaxy Tab 7.7 en de Galaxy Tab 7.0 Plus al geüpdated naar Ice Cream Sandwich. Samsung heeft belooft dat het in totaal 4 van haar tablet-pc’s zal updaten naar Android 4.1. Deze 10-inch Galaxy Tab, evenals andere oudere modellen, behoren niet tot de gelukkigen.


Eerder dit jaar was al veel kritiek over de trage software updates van Samsung en de belabberde communicatie daaromtrent. Veel klanten zijn ontevreden dat de hardware zo snel verouderd en dat Samsung weinig moeite toont om haar producten te voorzien van de laatste software.

Galaxy Tab 2 10.1 - 3

Samsung Galaxy Tab 2 (10.1)

vanaf € 279.00
  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 257 x 175 x 9.7 mm
  • Processor Samsung Exynos (dual-core)
  • Gewicht 587
  • Opslagruimte 16 GB /
  • Introductiedatum september 2012
Alle specificaties >
Gemiddelde beoordeling na 6 gebruikersreviews:
7
Goed Mogelijkheden Goed Scherm Redelijk Batterij Redelijk Gebruiksgemak Redelijk Opslagruimte Goed Vorm Goed Mobiliteit Redelijk Duurzaamheid
Lees de reviews > Schrijf een review

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

53 reacties

  1. Nou, de wonderen zijn de wereld nog niet uit !!! Ik hoop dat dit niet alleen via Kies gaat gezien ik mijn tablet niet erop kan aansluiten.

  2. Ik ga het vanavond meteen proberen …

  3. Helaas … mijn tablet (Base P7500XXKL3, Build HTJ85B P7500XWKL1) vind geen update via de WiFi software update. Heeft iemand met succes kunnen updaten ?

  4. Vanochtend was het dan zover : de lang verwachte upgrade stond klaar. een kleine 240 MB en wat additionele installaties later staat Android 4.0.4 op mijn tablet. Nu moet ik eerst mijn gewende homescreen weer in elkaar zetten (er was wel een waarschuwing voor de download dat er dinge zullen veranderen) maar tot nu toe ziet het er goed uit … hoeraaah !!

  5. Ik ben nu bezig met de update naar 4.0. Heb eerst Kies-Air op de tablet gezet…die heb ik verbinding laten maken met mijn Wifi thuis. Kwam een melding van de update. Hij is nu de update aan het installeren….gaat wel erg traag ppffff. is nu op 47% van de 100%….ben al 15 min bezig. Maargoed, ik zal het straks wel zien of het werkt.

  6. Beste Dirk, als je vraagd via Wifi om de update….zegt hij…ik vind niks!! Eerst op je tab Kies-Air installeren!!! Via Kies verbinding maken met je thuis Wifi……dan komt de melding.

  7. Hoi Steef,
    sorry dat ik nu pas reageer … ik had mijn tablet helemaal uitgeschakeld en toen ik hem vanochtend opstartte en via WiFi liet zoeken liet zoeken kwam hij vanzelf met de melding dat een upgrade beschikbaar was. Ik ben geen fan van Kies en gelukkig hoefde ik dat programma niet te installeren. In de instellingen heb ik updates/upgrades via WiFi Only lopen en dat werkt prima.

    Ik heb inmiddels alles een beetje op zijn plek gezet en kon heel erg makkelijk folders op de homescreen aanmaken - tot nu toe is deze upgrade heel fijn.

    • Ik ben er zelf ook zeer tevreden over! Mijn dochter heeft een “andere tab” die al een tijdje op 4.0.4 draait….dus ik had al een beet ervaring. Laten we hopen dat het systeem goed blijft draaien.

  8. Okay, na lang wachten en om de zoveel tijd een voorzichtig kijken of er al een update is gaf mijn Tab vanmorgen bij het aanzetten aan dat er een update was naar ICS. Goed, mijn aangepaste home screen is weg maar die staat er zo weer op. Tot nu toe zeer tevreden en stuk sneller heb ik het idee. Ik ben tevreden. En of er JB of 4.2 komt voor de Tab dat zien we dan wel weer.

  9. Ik zag ergens dat Samsung de oudere producten niet verder zal updaten (waarschijnlijk omdat ze het druk hebben met de zoveelste nieuwe tablet ..). Ben ook vrij tevreden met de nieuwe versie - nu kijken of de beloofde betere batterij-tijd ook echt gerealiseerd is.

    • Klopt, las ik gister ook…..de update die wij nu hebben 4.0.4 is de laatse voor de tab. De nieuwe 4.1 zal voor ons niet mogelijk zijn….Samsung loopt onze tablet voorbij met 4.1. sinds gister draai ik op 4.0 en ben zee tevreden. Ziet er prima uit, en “loopt” makkelijker voor mijn gevoe. Dus, ikke tevreden.

  10. Vanmorgen bij het opstarten het bericht voor de update. Via wifi duurde de download ruim 20 minuten.Nadat de download voltooid was,100%, bleef het schermpje staan met de melding: verbinding met de server maken en wordt er dus nog niets geïnstalleerd.
    Iemans deze ervaring?

  11. Probleem opgelost. Na een tweede download vond de installatie plaats.

  12. Waar kan men de update downloaden….ik kan het nergens vinden

  13. Gisteren de update 4.04 geinstalleerd op mijn samsung tab 10.1, een mooie bijkomstigheid is dat mijn tab blijkbaar ineens een telefoon is. ik krijg in mijn scherm te zien.
    VEEG UW VINGER OVER HET SCHERM OM DE TELEFOON TE ONTGRENDELEN
    beetje slordig van SAMSUNG een tab 10.1 wifi blijft een tab wifi en wordt nooit een telefoon.

  14. Batterij opladen duurt veel langer na de update ook is de batterij sneller leeg

  15. Klopt, ook bij mij duurt opladen veel langer en batterij is heel snel leeg. Ben absoluut niet tevreden hierover. Ook kan ik bepaalde filmpjes niet zien, krijg en soort blauw legoblokje met een vraagteken. Heb flashplayer en air al opnieuw geïnstalleerd maar dat doet niets.

  16. Ook zijn alle boeken in eBook verdwenen en als ik ze weer wil inladen krijg ik als reaktie verlopen ben zeer teleurgesteld want boeken lezen via boekenbol is veel slechter eBooks geeft betere paginaindeling etc

    • ggd,

      Heg je al je Samsung apps geupdated, dan wordt ook een nieuwe versie van ebook geladen.
      Bij mij werkt alles goed, complete update/installatie ongeveer 1 uur via Wifi

  17. gister zonder problemen (volle accu) in ongeveer 30 mins via WiFi update binnen gehad op mijn Samsung P7500, ebooks stonden zoals alle instellingen netjes nog op tablet, even alles weer uit apps netjes op de verschillende bladen gezet, en klaar.
    Stuk sneller ook internet via Chrome nu beschikbaar, Wifi beter (ontvangt meer modems uit de buurt)
    min punt tot nu toe popup keyboard van Samsung ipv Android, dat lelijke witte lompe geval :-( ben ik niet blij mee)

  18. De Tab7.7 zou ge-upgrade zijn naar ICS, staat te lezen in dit artikel.
    Dit is echter niet zo voor NL ondanks dat het artikel dit wel suggereert.

  19. Nou de update was snel binnen maar heb nu wel problemen met mail.
    onderin zegt hij mail te hebben ontvangen maar als ik het wil lezen blijft hij maar laden en krijg dan na enkele minuten een popup met mail gestopt
    Hebben meerdere mensen hier last van en misschien een oplossing. ?.

    • Dat probleempje heb ik dus ook met de email….ben nog even aan het uitzoeken wat het kan zijn. Wellicht even hele account verwijderen van de tab, en dan opnieuw instellen. Komen we op terug….!! Batterij snel leeg?? Even scherm helderheid op ca. 40 tot 50 procent zetten. Scheelt enorm veel batterij duur.

      • Geprobeerd de mailaccount te verwijderen maar heeft niet geholpen blijft laden en geef dan pop upo schempje mail gesloten.
        Hoop dat er snel iets wel helpt want nu moet ik nog steeds naar internet toe om mail te chjeceken

  20. Kan het zijn dat de Nederlandstalige update voor België nog niet te downloaden is?

    • Dat is zeker mogelijk. Er zijn tientallen, misschien wel honderden versies van de SGT 10.1 uitgebracht, waarvoor andere software nodig is. Naast allerlei varianten voor landen (type virtuele toetsenbord) en talen worden vaak ook aparte software-versies voor allerlei telecomproviders aangeboden, zodat zij haar applicaties (bijvoorbeeld instellingen voor mobiel internet, en eigen applicaties) kan toevoegen.

      Aangezien België zelden voorop staat bij het ‘uitdelen’ van software updates zul je zeer waarschijnlijk nog even moeten wachten :-(

  21. Ik heb zonder problemen de update gedownload, alleen gebruik hij veel aan 3g. normaal gebruik ik per dag zoon 200kb met mails binnen halen en maps als navigatie. nu zit ik gemiddeld over de 5 mb heen per dag , alleen de mail binnen halen kost me al 1,5 mb. voor de rest is de update geweldig.

  22. Ik heb mijn update nu zo’n 1,5 weken en het klopt dat de batterij sneller leeg gaat (wat raar is gezien dat toch eigenlijk juist beter had moeten worden door deze upgrade ..). Ik heb verder geen problemen met het kijken van films en mail, het valt me wel op dat er enorm veel geheugen in gebruik is (te zien via de task manager) - volgens mij meer dan tevoren. Ik zal de suggestie met de scherm helderheid even testen maar verder lijkt alles na behoren te draaien.

  23. Is er al iemand die de update naar Android 4 op zijn Galaxy Tab 7.7 heeft gekregen??? Ik namelijk nog steeds niet ondanks dat er over de uitrol gesproken wordt…

    • Ook ik heb nog steeds geen update ontvangen voor de 7.7, volgens samsung hepldesk gaat het niet gebeuren ook. De 7.7 is door een rechtzaak van de europeese markt gehaald waardoor en geen prioriteit meer is voor dit toestel. Wat mij betreft iets waar we als consument niets aan kunnen doen. Wellicht kunnen we aanspraak maken op ons consumenten recht een toestel van nog geen jaar oud waar nu geen update meer voor mogelijk is.

    • ik ben gestopt met wachten. vandaag de update voor de 7.7 gedaan via odin.
      en het werkt goed

  24. Hier blijft hij maar naar wifi scannen,ondanks verbinding,kan dat nergens uitzetten

  25. ik heb de nieuwe up date ook binnen en werkt voor mijn gevoel goed, ik woon in Belgie

  26. Ik heb ineens problemen met mijn wifi……uit het niets! Vanaf 23 oktober na de update werkte alles prima. Nu ineens valt mijn wifi uit…..schakelt hij in….valt hij uit. Ik heb hem een reset gegeven naar fabrieksinstellingen. Geen resultaat helaas. Mij laptop en 2 telefoons hebben er geen last van. Iemand een oplossing??

    • Probleem met Wifi is over!! Er zijn hier in de straat 13 gezinnen met UPC….modem en Wifi kregen confict met elkaar. Wifi is verplaats naar ander kanaal en alles werkt nu goed. Ik heb geen problemen met de accu of accuduur, kijk even je scherm helderheid na. Die kan je op 40% van de helderheid zetten…..dan gaat je batt langer mee! Is je geheugen vol tijdens opstarten? Haal even All In One tool op. Schakel zinloze progjes uit tijdens opstarten…..gaat als een dolle!!

  27. mijn eredivisie live app is verdwenen na de update, kan hen niet meer installeren want er wordt aangegeven dat mijn toestel niet geschikt is voor de eredevisie live app. Balen!

  28. Sinds kort update gedaan naar 4.0.4 alles werkt prima, alleen geen flash player meer kan iemand mij een tip geven voor wat betreft een geschikte flash player, bedankt al vast.

  29. Na de firmware update naar 4.0.4 kom ik niet verder dan een zwart scherm zonder icoontjes of dergelijke. Alleen met de foutmelding: Application installer is gestopt. Kan alleen op OK klikken, maar de melding blijft terug komen. Factory reset werkt niet.

  30. Ben je weer lekker mee. . . . :-( sorry , heb je weinig aan, zo’n opmerking . . . maar ik w8 altijd af tot wanneer alle kinderziektes uit een apparaat zijn verdwenen . . en dat wordt steeds meer ” timen” , want anders is er alweer een nwe versie en begint de pret weer van voren af aan . . . sterkte :-)

  31. wij hebben hem er gister op gezet nu laat hij heel traag op heeft een hele nacht er over gedaan om van 13 naar 85 te gaan. kan dit met elkaar te maken hebben?

  32. Kreeg steeds een bericht over updates op mijn samsung galaxy 10.2 om van dat gezeur af te zijn geupdated, maar kan nu sommige spellen niey meer spelen die via facebook gaan, kan ik die updates ongedaan maken?

    vr.gr. diny

  33. Ik heb twee tablets samsung tab 2 ze zijn alle twee geupload zinsdien kan ik op alle twee de tablets geen fotos meer inporteren via mijn foto camera.
    Heeft iemand en oplossing.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.