“iPad breekt records”

0

De introductie van de iPad door Steve Jobs, inmiddels alweer 9 maanden geleden, deed veel stof opwaaien. Voorstanders waren vol lof en optimistisch, terwijl tegenstanders erg kritisch waren. Ruim een half jaar nadat de eerste iPad over de toonbank ging concludeert onderzoeksbureau Bernstein Research: “de iPad is de best verkopende gadget aller tijden”.

In de eerste 80 dagen werden er maarliefst 3 miljoen exemplaren verkocht. Met dit resultaat stootte Apple’s iPad de dvd-speler van haar troon. Na ruim 6 maanden schat Bernstein Research het aantal iPad verkopen wereldwijd op 8,5 miljoen, wat ook een record is. Officiële cijfers van Apple zijn overigens niet bekend.

Daarnaast doet Bernstein Research nog een gewaagde uitspraak. Het bedrijf beweert dat op termijn de tablet-markt in waarde groter zal worden dan die van mobiele telefoons en game hardware. Lang niet iedereen is blij met de resultaten van Apple. Zo werd onder andere onderzocht dat 13% van de iPad kopers overwoog een PC of laptop te kopen in plaats van een iPad. Dit gaat ten kostte van onder andere de producenten van concurrerende besturingssystemen, zoals Microsoft, en productenten van laptops en netbooks.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer