HP stelt Open webOS 1.0 beschikbaar

0

In december 2011 maakte HP bekend dat webOS verder zou gaan als open-source besturingssysteem, onder de nieuwe naam Open webOS. Het heeft wat maanden geduurd, maar inmiddels is versie 1.0 van Open webOS beschikbaar voor de geïnteresseerde ontwikkelaar. Het OS heeft een browser ingebouwd en apps voor e-mail, maar ontbeert nog ondersteuning voor Bluetooth, diverse videoformaten en een aantal belangrijke libraries voor het renderen van HTML5. Daarnaast zit het nog vul bugs, als we de eerste testers mogen geloven.

Natuurlijk moet elk OS groeien, dus is het voor ontwikkelaars mogelijk om te helpen bij het ontwikkelen van de software. Het OS is niet compatible met oudere toestellen, zoals de Touchpad. Niet officieel dus, wat niet wil zeggen dat het niet mogelijk is. HP heeft Open webOS zo opgebouwd, dat het eenvoudig geschikt gemaakt kan worden voor diverse apparaten. Om dat te bewijzen demonstreert HP Open webOS op een Touchsmart all-in-one PC.

We zijn benieuwd of de ontwikkelingen rondom Open webOS elkaar snel zullen opvolgen. Bij de lancering van de Touchpad zag het OS er veelbelovend uit, met een gebruiksvriendelijke interface en mooie graphics. De vraag is of de concurrentie na al die tijd nog in te halen is.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer