AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
20 september 2012

Archos introduceert 97 Xenon tablet

Als opvolger van de Archos 97 Carbon heeft Archos haar tweede tablet-pc bekend gemaakt in de Elements-serie. Deze nieuwe serie leek een reeks van mid-end Android-tablets te worden, maar het Franse bedrijf heeft het weer gepresteerd om al bij het tweede exemplaar een budget-tablet te maken waar geen enkele vorm van continuïteit valt te ontdekken als je kijkt naar de ontwikkeling van de tablet.

De Archos 97 Xenon beschikt over een 9,7 inch IPS-beeldscherm (1024 x 768) en een 1,4 GHz processor. Het geheugen is minimaal met 512 MB RAM-geheugen en 4 GB opslag geheugen. Gelukkig kun je wel zelf het geheugen vergroten met behulp van een (zelfgekocht) microSD-kaart.


Het opvallende aan deze Archos-tablet is de aanwezigheid van een simkaartslot voor verbinding met mobiel internet met behulp van een tablet abonnement of tablet prepaid simkaart.

De Archos 9.7 Xenon draait op Android 4.0 en zal zeer waarschijnlijk geen Android 4.1 software update krijgen.

Bekijk hier alle Archos 97 Xenon specificaties en foto’s. De 97 Xenon prijs en haar beschikbaarheid in Nederland is nog niet bekend gemaakt. Houdt TabletGuide.nl in de gaten voor alle updates, bijvoorbeeld via Twitter of Facebook.

Verschillen Archos 97 Xenon vs. Archos 97 Carbon

Om een beetje een beeld te kunnen geven van de verschillen en overeenkomsten tussen beide Archos 97-tablets (uit de Elements-serie) hebben we een overzicht gemaakt. Als eerste is de Carbon aangegeven, als tweede de Xenon.

  • 16 GB vs. 4 GB opslag capaciteit
  • 1 GB vs. 512 MB RAM
  • 1,0 GHz vs. 1,4 GHz processor
  • Wel een HDMI-poort vs. geen HDMI-poort
  • WiFi vs. WiFi + 3G

Alle verschillen tussen beide tablets, en met alle andere tablet-pc’s kun je zien in de tablet vergelijker.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.