AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
20 september 2012
Bron: Dell

Dell maakt Latitude 10 tablet met Windows 8 Pro bekend

Dell heeft vannacht bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe Windows 8-tablet op, in ieder geval de Amerikaanse, markt gaat brengen. Het betreft een 10-inch tablet-computer met Windows 8 Pro als besturingssysteem. Dell gaat zich met het apparaat richten op de zakelijke markt. Gezien de uitermate goede specificaties zal het geen goedkope Latitude-tablet worden, hoewel de prijs nog niet bekend is gemaakt.

Aangezien het een Windows 8-tablet betreft is de processor van Intel. Het gaat om een Atom-chipset met een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz. De exacte details zijn nog niet bekend gemaakt, maar we gaan uit van een dual-core processor.


Verder beschikt de Dell Latitude 10 over 2 GB RAM werkgeheugen en 128 GB opslag capaciteit.

Het beeldscherm meet 10,1 inch en heeft de standaard Windows 8-resolutie van 1366 bij 768 pixels. Het beeldscherm is gemaakt van Corning Gorilla Glass wat extra robuust is en beter bestand is tegen krassen.

Met een volwaardig USB-poort om externe apparatuur zoals een toetsenbord of een printer aan te sluiten en een micro-USB-poort om de tablet op te laden zijn de connectiviteits-opties prima te noemen, zoals we kunnen verwachten van een Windows 8-tablet. Ook heb je de beschikking over Bluetooth en optioneel 3G.

De Latitude 10 tablet van Dell beschikt over een frontcam en een camera.

Een optioneel docking station biedt vier extra USB 2.0-poorten, een  ethernet-poort en een HDMI-poort.

Voor de zakelijke gebruiker kunnen optioneel extra opties geleverd worden op deze Dell-tablet zoals een vingerafdrukscanner of smartcart-poort voor beveiliging. Ook biedt Dell via de software IT-management-opties en encryptie aan.

De prijs is nog niet bekend gemaakt maar we hebben wel te horen gekregen dat de tablet vanaf 26 oktober, direct bij de lancering van Windows 8, te koop zal zijn in ieder geval de Verenigde Staten.

Tot nu toe zijn de Dell Latitude tablet-pc’s niet op de Nederlandse markten verschenen. Misschien dat de komst van Window 8, wat een groot internationaal bereik heeft, dit zal doen veranderen.

Schrijf je in voor onze Windows nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle Windows 8 en Windows RT tablets en apps.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.