Sim City Deluxe HD voor iPad

0

Sim City was de eerste game in de succesvolle ‘Sims’ serie. Vele sim-titels volgden deze klassieker op, maar het originele spel bestaat nog steeds. Weliswaar is elke release weer aangepast aan de huidige standaarden en technieken, maar het concept is grotendeels ongewijzigd. Ontwikkelaar Electronic Arts heeft dit spel nu ook voor de iPad in de App Store geplaatst. Deze versie is geoptimaliseerd voor gebruik op een touchscreen en de graphics zijn aangepast voor het iPad scherm.

In het spel ben je de burgemeester van je eigen stad. Het is aan jou om de stad op te bouwen, in te delen en te onderhouden. Je moet oplossingen bieden tegen vervuiling, criminaliteit en zelfs natuurrampen. Je kunt je hierbij laten adviseren door een team van specialisten die je tips en trucs zullen geven bij de belangrijke keuzes die je moet maken. Alleen door een goed leider te zijn breng je je inwoners naar succes en zal je dorpje uitgroeien tot een metropool.

Als je het spel eerder op een console of PC gespeeld hebt, dan zal de iPad versie je bekend voorkomen. De bediening op het touchscreen voelt prettig aan en het bedienen met meerdere vingers is zelfs vriendelijker dan je gewend bent met een muis. De graphics zijn scherp, zelfs als je de zoomfunctie optimaal gebruikt. Bij het starten van een spel krijg je desgewenst een tutorial voorgeschoteld, waarmee je de bediening en spelprincipes snel onder de knie krijgt. Daarna kun je je stad laten voortbestaan of op eigen houtje opnieuw beginnen met je eerste eigen stad.

Sim City Deluxe HD is voor € 5,49 te downloaden in de Apple App Store.

Screenshots

Is er een applicatie die het volgens jou verdient om eens DagApp te worden? Laat het ons weten.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer