Weer 3 nieuwe tablets: NEC en MSI

vrijdag, december 17, 2010 om 22:05 door Leon
MSI Windpad 100

Deze week zijn er weer drie tablets aangekondigd of is hier meer informatie over naar buiten gekomen. Langzaam aan wordt de markt overspoeld met tablets. Zoals in een eerder artikel is beschreven, kan 2011 wel eens het jaar van de tablet worden. In dit artikel meer informatie over deze 3 nieuwe tablets.

Als eerste een nieuwe tablet van NEC. De Japanners gaan op de CES in Las Vegas een nieuwe versie van de LifeTouch tentoonstellen. Het oude model (zie foto), welke vanaf november in de Japanse winkels ligt, is een 7-inch Android tablet. De nieuwe LifeTouch is een tablet met twee 7-inch schermen en draait ook op Android.


Op elk scherm kan aparte informatie getoond worden aan de gebruiker. Deze tablet van NEC zal beschikken over WiFi, Bluetooth en 3G-connectie. Het Japanse bedrijf weet nog niet zeker of deze tablet ook buiten Japan in de verkoop gaat. De introductie tijdens een grote internationale beurs als de CES doet dit wel vermoeden.

Als tweede is MSI aan de beurt. Tweakers meldt dat ook MSI op de CES iets nieuws gaat tonen. 2 tablets om precies te zijn, in de Windpad-serie. Beide Windpads hebben een 10.1-inch multitouch display, een accelerometer en een lichtsensor.

De WindPad 100 draait op een Atom Z530-processor, heeft Windows 7 aan boord, heeft 2GB RAM en 32 GB opslagruimte. Dit WindPad-type krijgt WiFi, 3G en zeker 2 USB-poorten en een HDMI-connectie mee.

De Windpad 110 draait op een Nvidia’s Tegra2-processor en heeft Android aan boord. Verder bevat de WindPad 110 minimaal WiFi-connectie. Veel meer is nog niet bekend gemaakt over deze tablet.

De Consumer Electronics Show wordt van 6 tot 9 januari gehouden in Las Vegas.

Bronnen NEC:
Originele Lifetouch (video)
Dual-screen LifeTouch

Deel dit artikel:

Reageer

Jouw avatar bij je comment? Upload je avatar naar Gravatar

Heb je een account? Inloggen


Laatste Forum Berichten

Archief