AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
4 september 2012

Windows RT-tablets prijzen zichzelf de markt uit

Na een drukke IFA-beurs, met veel nieuwe Windows 8- en Windows-RT-apparaten kunnen we ons opmaken voor de volgende fase van de periode voor de daadwerkelijke introductie van Windows 8 op 26 oktober. De meeste Windows 8-tablets en hybride modellen (laptops met touchscreen en afneembaar toetsenbord) zijn inmiddels bekend, inclusief de meest belangrijke details. Nu is het kijken naar de mogelijkheden van Windows 8 en de prijzen van de Windows 8-producten. Inmiddels zijn de prijzen bekend geworden van enkele Windows RT-tablets. En die zijn niet mals!

Van de Microsoft Surface tablets heeft Microsoft aangegeven dat deze competitief geprijsd zouden worden. Zo zou de Microsoft Surface RT met Windows RT competitief geprijsd moeten worden ten opzichte van de iPad, gezien de doelgroep. De Microsoft Surface Pro met Windows 8 Pro zou moeten concurreren met vergelijkbare ultrabooks.


Gezien de eerste prijsstellingen lijken de hardware-partners van Microsoft hier een andere mening over te hebben.

ASUS Vivo Tab RT

Zo zien we bij Tabletcenter.nl de Vivo Tab RT, een 11,6-inch Windows RT-tablet met Nvidia Tegra 3-processor, voorbij komen voor een prijs van maar liefst 799 euro. Je krijgt hiervoor een tablet met quad-core processor, 32 GB geheugen en 2 GB RAM. Ook krijg je hierbij een keyboard dock. Als we het keyboard dock weglaten, wat normaal een prijs heeft van zo’n 100 euro, dan komen we uit op een prijs van de Vivo RT tablet van zo’n 700 euro. Een vergelijkbare iPad heeft een adviesprijs van 579 euro. Natuurlijk zijn niet alle specs hetzelfde en valt er te discussieren over de te vergelijken specificaties. Echter, een verschil van 120 euro hadden we niet verwacht!

Bekijk hier alle ASUS Vivo Tab RT specificaties. Of bekijk hier de ASUS Vivo Tab RT hands-on review. Je kunt de specificaties van verschillende tablets vergelijken in de tablet vergelijker.

Samsung ATIV Tab 10.1

Ook zien we de ATIV Tab 10.1 van Samsung al voorbij komen in het assortiment van Tabletcenter.nl. Deze 10,1-inch Windows RT-tablet moet daar 699 euro gaan kosten. Hiervoor krijg je geen docking station en onder de motorkap een 1,5 GHz dual-core processor van Qualcomm en 2 GB RAM. Het is niet bekend of dit het 32 GB of het 64 GB-model betreft. Ook hier geldt wederom dat het vergelijken met de iPad niet helemaal eerlijk is. Echter, uitgaande van het 64 GB-model, zien we dat deze Samsung ATIV Tab 10.1 zeker niet goedkoper gaat worden dan de iPad.

Bekijk hier alle Samsung ATIV Tab 10.1 specificaties. Of bekijk hier de Samsung ATIV Tab 10.1 hands-on review. Je kunt de specificaties van verschillende tablets vergelijken in de tablet vergelijker.

Andere Windows 8-tablets

Ook de andere Windows 8-producten die we voor zagen komen zijn op zijn minst niet goedkoop te noemen. De Samsung ATIV Smart PC, bijvoorbeeld, zal zo’n 850 euro moeten gaan kosten. De Windows 8-convertibles, zoals bijvoorbeeld de Sony Vaio Duo 11 en convertibles van Toshiba en Lenovo moeten meer dan 1.000 euro gaan kosten.

Windows RT

Al met al kunnen we concluderen dat de Windows RT-tablet-pc’s, in ieder geval bij de introductie, duur zullen gaan worden. Het is de vraag of consumenten zitten te wachten op een dure Windows RT-tablet, terwijl genoeg alternatieven voorhanden zijn.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.