Toshiba: “Folio 100 komt eind oktober”

0

Toshiba kondigde eerder al aan dat het bedrijf Android tablets op de markt gaat brengen. Tijdens een Toshiba evenement in Breda maakte het Japanse elektronicabedrijf bekend dat eind oktober, uiterlijk begin november, de Toshiba tablet in Nederland wordt geïntroduceerd. De adviesprijs voor de Folio 100 tablet is €399,-.

De Folio 100 zal een 10,1 inch multi-touch scherm krijgen met een resolutie van 1024 x 600. De 1 GHz processor (waarschijnlijk een Tegra 250) wordt geleverd door nVidia waardoor 1080p-video kwaliteit wordt ondersteund. Het Toshiba tablet heeft in eerste instantie nog geen 3G functionaliteit. Deze wordt begin volgend jaar verwacht. Uiteraard beschikt de Folio 100 over WiFi, Bluetooth 2.1+edr en een USB 2.0 poort. Voor video wordt een mini-HDMI aansluiting toegevoegd. Dit Internet- en multimedia tablet zal gaan draaien op Android 2.2.

Met deze specificaties kan Toshiba de concurrentie aan gaan met Samsung en de iPad van Apple. Zeker gezien de prijsstelling kan Toshiba een serieuze speler worden op het gebied van multimedia tablets.

Op het Toshiba evenement in Breda werd ook de release datum van de nieuwe Toshiba AC100 smartbook bekend gemaakt. Ook dit nieuwe model zal eind oktober in Nederland op de markt komen voor €399,-. De Toshiba AC100 smartbook heeft wel beschikking over een 3G verbinding.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer