Samsung ATIV Smart PC Hands-on Review [VIDEO]

2

Samsung spreekt zijn vertrouwen uit in Windows 8 door tijdens de IFA 2012 meerdere Windows 8 tablets te onthullen. De Smart PC en Smart PC Pro zijn Windows tablets met een keyboard dock, zodat je ze als een laptop kunt gebruiken. Toch behouden ze de mobiliteit van een tablet, al zijn deze twee tablets niet de lichtste tablets in de markt. Dat is ook niet gek, want een 11,6 inch scherm is best groot voor een tablet.

De Samsung ATIV Smart PC is 9,9 mm dik en het toetsenbord heeft dezelfde dikte. De tablet ondersteunt natuurlijk WiFi, maar optioneel ook 3G en 4G. Hij draait op een Intel Atom Clover Trail processor. Deze processor is gaat relatief zuinig met energie om, waardoor Samsung durft te beloven dat de Smart PC zo’n 14 uur kan werken op een acculading. Dat zorgt er wel voor dat de processor geen krachtpatser is. We zijn dan ook benieuwd of de Smart PC in staat is om zware grafische games af te spelen, vergelijkbaar met de prestaties van een Tegra 3 tablet.

De Tablet weegt zo’n 750 gram en samen met het toetsenbord verdubbeld dat naar 1,5 kg. Doordat beide delen even zwaar zijn, heeft het geheel de neiging om te vallen, doordat het toetsenbord niet voldoende contragewicht kan bieden aan de rechtopstaande tablet. De koppeling tussen tablet en toetsenbord voelt degelijk aan en het ontkoppelen gaat eenvoudig.

De achterkant van de tablet een het toetsenbord is zijn uitgevoerd in een zilver/witte plastic coating. Dit voelt niet erg degelijk aan, maar ziet er wel mooi uit.

Samsung heeft haar eigen S-Pen technologie meegenomen naar de Samsung ATIV Smart PC. Met de stylus is het eenvoudig tekenen of schrijven op het scherm, dat met drukgevoeligheid zorgt voor een echte pen-ervaring.

De Samsung ATIV Smart PC is een stijlvol en goed uitgedacht apparaat. Hij is in onze ogen te groot en te zwaar om écht mobiel te zijn. Wanneer voor jou de nadruk ligt op productiviteit en niet op mobiliteit, dan is dat bezwaar verdwenen en is het een prachtig apparaat.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

2 reacties

Reageer