CNN voor de iPad

0

Deze week heeft CNN haar eerste iPad applicatie in de App Store geplaatst en hiermee slaat ze direct de spijker op de kop. De Amerikaanse nieuwszender heeft niet gekozen voor een website layout of krantenlayout, maar het is ze gelukt om een applicatie te maken die de beste eigenschappen van een tablet combineert. High-res foto’s worden gecombineerd met veel videomateriaal in een mooi vormgegeven applicatie.

Na het openen van de applicatie kun je kiezen uit drie lay-outs. Standaard opent het programma in de Broadsheet lay-out, waarbij een mozaïek van 350 recente nieuwsberichten je scherm vullen, ondersteund door de kop van het bericht. Hoewel het niet de makkelijkste manier is om een specifiek bericht te vinden, oogt het mooi en geeft het een beeld van het wereldnieuws in foto’s.

De Listview lay-out zet alleen de nieuwskoppen per categorie onder elkaar. Dit geeft het tegenovergestelde resultaat; het is gemakkelijk zoeken naar specifiek nieuws, maar voor het oog buitengewoon saai.

De derde lay-out is de slideshow, waarbij de nieuwsfoto’s één voor één op het volledige scherm voorbij komen, wederom ondersteund door de kop van het bericht. De lezer kan door de berichten scrollen als door een fotoboek.

De artikelen zijn goed leesbaar en worden soms vergezeld van advertenties. Aangezien CNN een televisiezender is er van de meeste artikelen ook een video beschikbaar. Daarnaast kan een artikel via de gebruikelijke sociale netwerken gedeeld worden en kan er gereageerd worden op de verhalen. Daarvoor moet je wel een CNN online account hebben, dus registreren is dan noodzakelijk.

Screenshots

Is er een applicatie die het volgens jou verdient om eens DagApp te worden? Laat het ons weten.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer