AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
30 augustus 2012

HP Envy x2: hybride tablet met Windows 8

Het is Windows 8 wat de klok slaat op IFA 2012. En HP kan dan niet achterblijven. Het bedrijf, bekend van de grootste tabletflop uit de geschiedenis, doet vandaag een nieuwe poging in de vorm van de HP Envy x2. Het is een 11-inch hybride tablet, verkrijgbaar met een keyboard dock. Maar dat is niet alles, want om de Envy x2 tot een succes te maken haalt HP alles uit de kast. De tablet is van aluminium, ondersteunt NFC, een stylus, Beats Audio en een IPS display. Wij zijn de Touchpad in één klap vergeten!

De schermresolutie is standaard, namelijk 1366 x 768 pixels. Hij is zo’n 8,5 mm dik en weegt zo’n 680 gram. Het keyboard dock zorgt voor meer dan een verdubbeling van het gewicht. Dat is de prijs die je betaalt voor een extra accu, twee extra USB poorten, een HDMI uitgang en een SD kaartlezer.


Onder de motorkap vinden we een Clover Trail processor. De tablet heeft een 8 megapixel camera aan boord en een microSD kaartlezer, terwijl de normale opslagcapaciteit al 64 GB bedraagt.

Prijzen zijn nog niet bekend, evenals een release datum. We mogen aannemen dat dat ook eind oktober zal zijn, net als alle andere Windows 8 tablets.

Morgen start de IFA 2012 officieel. We hopen de Envy x2 ergens de komende dagen in onze handen te krijgen op de beursvloer. Foto’s en video volgen spoedig daarna.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.