Samsung: “dit jaar worden 1,5 miljoen tablets verkocht”

0

Nu.nl was vanochtend aanwezig bij de persconferentie van Samsung waar de Galaxy Note 10.1 geïntroduceerd werd. Behalve de lancering van deze nieuwe Samsung-tablet werd andere interessante informatie naar buiten gebracht naar aanleiding van Samsung’s marktonderzoeken en inzichten in de tablet-markt. Zo blijkt dat het aantal tablets in Nederland dit jaar bijna verdubbeld. Momenteel schat men het tablet-bestand in Nederland op zo’n 1,8 miljoen stuks.

Apple is ook in Nederland dominant, met een groot marktaandeel met slechts 2 tablet-typen in de verkoop in Nederland. Van alle verkochte tablets in de eerste 5 maanden van was slechts 37 procent een product met Android als besturingssysteem. We kunnen er vanuit gaan dat de rest bijna allemaal iPad’s betreft.

Met dit marktaandeel volgt Nederland de wereldwijde trend. Recentelijk onderzoek van IDC wees uit dat in tweede kwartaal van 2012 het marktaandeel van Apple ruim 68 procent bedroeg.

Android is de inhaalslag aan het maken met een aanbod van meer dan 100 tablets. In de TabletGuide  tablet database krijgen de Android tablets en de 2 iPad’s pas binnenkort concurrentie van Windows 8-modellen. We kunnen aannemen dat het marktaandeel van Windows 7-tablets en de BlackBerry tablet verwaarloosbaar is.

De groei van het tablet-verkopen zal doorzetten, als we NPD DisplaySearch moeten geloven. In 2017 schatten de analisten dat het aantal verkochte tablet-pc’s groter zal zijn dan het aantal verkochte laptops.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer