Samsung Galaxy Note 10.1 komt eraan

2

Veel onduidelijke communicatie omtrent de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Note 2. Het enige signaal dat we uit alle berichtgevingen kunnen destilleren is dat de Galaxy Note 10.1 er aan zit te komen. Maar wanneer? Dat is de grote vraag. Inmiddels zijn drie data gecommuniceerd waarbij ‘iets’ over ‘een’ Galaxy Note wordt onthuld. Een samenvatting van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.

Zoals je van TabletGuide.nl gewend bent moeten we zeggen dat onderstaande informatie gebaseerd is op geruchten. Alleen de drie Samsung-persconferenties zijn geverifieerd.

15 augustus

Eind juli werd bekend dat Samsung op 15 augustus een persevenement wil gaan houden. Het onderwerp van deze persconferentie is niet bekend gemaakt in de uitnodiging die naar de wereldpers werd verstuurd. Aannemelijke onderwerpen zouden de Galaxy Note 2 smartphone en/of de Galaxy Note 10.1 tablet zijn.

9 augustus

Vandaag werd bekend dat Samsung op 9 augustus in China de Galaxy Note 10.1 gaat presenteren. Notebookitalia heeft een uitnodiging gevonden die circuleert op een Chinese website waarin duidelijk wordt aangekondigd dat de nieuwe Samsung tablet gepresenteerd zal worden op 9 augustus. Vanwege de afkomst kunnen we dit bericht niet verifiëren.

29 augustus

Alsof dat nog niet genoeg is heeft Samsung aangegeven dat het met een persconferentie komt als voorbode op de IFA beurs in Berlijn. De beurs zelf begint op 31 augustus. Op 29 augustus zal de persconferentie plaatsvinden in Berlijn.

Vandaag zijn de uitnodigingen voor de persconferentie uitgestuurd. Op de uitnodiging wordt een stylus getoond, dus dat het om een Galaxy Note gaat, dat is duidelijk.

Samsung Galaxy Note 10.1 specificaties

De afgelopen maanden ontstond ook rumoer over de specs van de Samsung Note tablet. In februari gaf Samsung bij de bekendmaking op het MWC aan dat het om een dual-core processor zou gaan. Daarna ontstonden geruchten dat het design zou zijn aangepast en dat de dual-core processor zou zijn vervangen door een nieuwe quad-core processor van Samsung. Deze geruchten leken waarheid te worden nadat de Galaxy Note 10.1, inderdaad met nieuw design én quad-core processor, verscheen in een video.

Deze week kwam de eerste online verkoper met officiële persfoto’s en specificaties die best wel eens waarheid zouden kunnen zijn. Zo zien we inderdaad een quad-core processor, het nieuwe ontwerp en een prijs: 749 dollar voor het 16 GB 3G-model. Ondanks deze plaatsing hoeft natuurlijk niets van deze informatie waar te zijn.

Samsung Galaxy Note 10.1 kopen

Al deze informatie lijkt er in ieder geval op te wijzen dat we niet lang meer hoeven te wachten op deze Galaxy Note 10.1. Ook in Nederland wordt al tijden geadverteerd met de Samsung tablet, ondanks dat deze nog niet op voorraad is. Een overzicht:

Tabletcenter (16 GB WiFi – oude foto’s): 599 euro
Tabletcenter (16 GB 3G – oude foto’s): 699 euro
Centralpoint (8 GB WiFi): 477 euro
Centralpoint (8 GB 3G): 574 euro
Algebeld (16 GB 3G – oude foto’s): 611 euro

Duidelijk is dat in bovenstaande prijsstellingen fouten zitten, gezien de grote prijsverschillen.

Samsung Galaxy Note 10.1 persfoto’s

Update 18.15 uur: Uitnodiging IFA toegevoegd

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

Reageer