Specificaties van WikiPad bekend gemaakt

0

Na een lange stilte horen we eindelijk weer iets van de WikiPad. We zijn blij te horen dat de specificaties van de speciale gaming tablet eindelijk definitief zijn geworden. Bij de introductie van de WikiPad, in januari van dit jaar, had men het over een 7-inch 3D-tablet met twee joysticks naast het beeldscherm. Inmiddels is de 3D-functionaliteit van de lijst geschrapt en is het scherm gegroeid naar een formaat van 10,1 inch. Ook zijn de joysticks te ontkoppelen van de tablet.

Het beeldscherm van de WikiPad staat inmiddels vast. Het wordt een 10,1-inch capacitief IPS-aanraakscherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels (4:3).

Onder de motorkap vind je de krachtige maar energiezuinige Nvidia Tegra 3-processor met vier processorkernen, een vijfde energiezuinige processorkern en een GPU met maar liefst 12 kernen. De kloksnelheid van deze T30 chipset bedraagt 1.4 GHz. Deze versie van de Tegra 3-processor is wat sneller dan de Tegra 3-chipset van de Google/ASUS Nexus 7 maar haalt de snelheden van de ASUS Transformer Pad Infinity niet.

Daarnaast heb je de beschikking over 1 GB DDR2 RAM. De opslag is nog niet vastgesteld maar zal volgens de makers minimaal 16 GB gaan bedragen.

De WikiPad krijgt een 8,0 megapixel camera en een 2,0 megapixel frontcam.

De accu (23.46Wh) moet zorgdragen voor tot 6 uur game-plezier en tot 8 uur video playback.

Opvallend is dat de ontwikkelaars van de WikiPad geen samenwerking meer vermelden met het GaiKai cloudgaming platform. In eerste instantie werd trots een samenwerking bekend gemaakt, maar nu GaiKai is overgenomen door Sony kan het zo zijn dat het bedrijf geen interesse meer heeft in een samenwerking met een directe concurrent van Sony’s tablets en de Sony spelcomputers.

Via: The Verge

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer