Acer gaat tablets updaten naar Android 4.1

3

Zojuist kregen we de bevestiging van Acer dat het bedrijf haar tablets gaat update naar Android 4.1. Via de telefoon werd ons verteld dat Acer veel waarde hecht aan het uitrollen van software updates voor het verbeteren van de gebruikservaring van de Acer tablets. Acer kan momenteel nog niet zeggen welke van haar Android tablets een update naar Jelly Bean kunnen verwachten. Ook de timing van de te verwachten updates kon nog niet bevestigd worden.

UPDATE 03/10/2012 – Inmiddels is het Acer Android 4.1 software update schema voor Nederland bekend gemaakt.

Acer is momenteel aan het onderzoeken welke Android tablets op het gebied van hardware voldoen aan de eisen van Android 4.1. Dan wordt besloten welke tablets de software update zullen ontvangen.

Acer verwacht dat de nieuwere tablets geen problemen zullen hebben met de update naar 4.1. Voor de wat oudere modellen wordt nog onderzocht of Android 4.1 goed functioneert op de wat verouderde hardware. Acer zal in een later stadium communiceren welke tablets exact de update naar Jelly Bean zullen ontvangen.

Bekijk hier alle nieuwe features van Android 4.1 Jelly Bean. In dit overzicht houden we bij welke tablets een update naar 4.1 zullen krijgen volgens de fabrikanten.

Tot nu toe hebben slechts Toshiba (2 stuks) en ASUS (zeker 3 stuks) laten weten welke van haar tablet-pc’s de software update naar de nieuwste Android-versie kunnen verwachten. Samsung is nog steeds niet gereed met het updaten van haar tablets naar Android 4.0.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1920 x 1200
 • Afmetingen 260 x 175 x 11
 • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
 • Gewicht 685 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

3 reacties

 1. Wel grappig dat de beloofde update naar 4.0 voor de A501 nog steeds niet rond is, ondanks dat deze al geruime tijd geleden toegezegd is. Laatste bericht vanuit Acer was eind juli, dus binnen 5 dagen.
  Heb er weinig vertrouwen in.

 2. Ze hebben nog steeds de a501 niet van ics voorzien en ze zijn al bezig voor 4.1.
  Wat ze allemaal niet uitvinden om zoveel mogelijk te verkopen en dan de kopers in de steek laten.

Reageer