Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
1 juli 2012
Bron: Engadget

Nieuw in Android 4.1 Jelly Bean: USB Audio

Google’s Android 4.1 Jelly Bean zal het mogelijk maken om muziek af te spelen over de USB poort. Jelly Bean is de eerste versie van het Android besturingssysteem dat dit mogelijk maakt. Alle voorgaande versies speelden muziek alleen af via de headphone aansluiting of  via een draadloze verbinding. De toegevoegde USB audio modus zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor accessoires en integratie. Via de USB poort kan naast het audiosignaal ook extra informatie worden meegezonden.

USB audio maakt betere vormen van integratie mogelijk. Wanneer een autoradio voorbereid is op de koppeling met een Android telefoon kan via USB audio ook de duur van een track, informatie over de artiest en andere metadata uitgelezen worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor docking stations.


Via de USB connectie kan de Android software aangestuurd worden, bijvoorbeeld om door de muzieklijst te navigeren of om het volume te bedienen. Naast al die signalen kan het Android apparaat gewoon opgeladen worden via de USB kabel.

Tijdens de Google I/O conferentie presenteerde Gear4 een eerste speaker dock dat gebruik maakt van USB audio. Bij deze speaker dock levert Gear4 software mee om de USB audio functie ook mogelijk te maken op oudere versies van Android.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Een reactie

  1. Is het niet gewoon ondersteuning voor USB DAC wat al eerder op vele Android apparaten beschikbaar was?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.