Viva iPad App in App Store

0

Viva heeft vandaag haar eerder aangekondigde iPad applicatie gepubliceerd in de App Store en is hiermee het eerste Nederlandse vrouwenweekblad met een eigen digitale iPad versie. De App geeft je toegang tot het Viva Forum, de viva blogs en de laatste reacties van andere lezers. Daarnaast kun je een digitale uitgave van het blad downloaden. De eerste uitgave van het blad is gratis te downloaden.

Na het opstarten van de app zie je op de homepage de cover van de huidige uitgave met daaronder de laatste blog posts en forum threads. In de kiosk is een virtueel tijdschriftenrek te vinden waar je de digitale versies van het blad kunt downloaden. Na het downloaden verschijnen de bladen in je eigen archief.

De digitale uitgave van het blad bevat dezelfde artikelen als de reguliere versie, maar wordt uitgebreid met artikelen die speciaal voor de iPad zijn gemaakt. Bij sommige artikelen is een extra fotogalerij toegevoegd of kan er door te klikken op een bullet verder informatie worden gevonden bij het onderwerp. In de eerste uitgave legt een video uit hoe het blad gelezen dient te worden.

In het Project magazine hebben we de mogelijkheden gezien dat een digitaal tijdschrift kan bieden. Viva maakt hier deels ook gebruik van. Vooral reclamemateriaal wordt ondersteund met multimedia, zoals video en muziek. Wellicht dat hier in de toekomst nog meer gebruik van gemaakt zal worden.

http://www.youtube.com/watch?v=s0_YeknEUU4

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer