AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
22 juni 2012
Bron: The Verge

Android 4.1 (Jelly Bean) per ongeluk aangekondigd door Google

Bezoekers van het forum van XDA-developers kwamen erachter dat Google, waarschijnlijk onbewust, een aankondiging deed van de nieuwe Android versie in haar eigen Play Store.  Het is al langer een publiek geheim dat de naam van de nieuwe Android-versie ‘Jelly Bean’ gaat worden. Dat het een kleinere update gaat zijn, naar 4.1 in plaats van naar Android 5, was nog niet bekend. In de Play Store was kort te lezen dat de huidige Samsung Galaxy Nexus smartphone binnenkort geüpgrade zal worden naar Android 4. Dit houdt in dat er geen speciaal toestel ontwikkeld wordt voor deze Android-versie. Of er een speciale tablet ontwikkeld zal worden is nog de vraag.

Er gaan namelijk al maanden geruchten dat Google een eigen budget-tablet wil gaan uitbrengen. Het lijkt logisch dat dit meteen een voorbeeld-model gaat worden voor een nieuwe Android-versie. Google zou de Nexus 7 tablet, zoals de naam waarschijnlijk gaat luiden, in samenwerking met ASUS aan het ontwikkelen zijn. Daarnaast ligt het voor de hand dat de 7-inch tablet een goedkope versie van de quad-core Tegra 3-SoC gaat bevatten, gemaakt door Nvidia.


De komst van Android 4.1 laat verder zien dat Google geen grote update van haar besturingssysteem in haar planning heeft opgenomen. De wijzigingen kunnen desondanks interessant zijn voor tablet-bezitters. Zoals Google al had aangegeven bij de introductie van Android 4, zal het platform voortaan altijd ontwikkeld worden voor alle schermtypen, dus zowel voor smartphones als voor tablet-pc’s.

Het is de vraag in hoeverre tablet-fabrikanten staan te springen om haar touchscreen-apparaten om te gaan zetten naar Android Jelly Bean. We zagen veel vertragingen bij de omzetting van Android 3 (Honeycomb) naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Sommige fabrikanten hebben haar tablets zelfs nog niet geüpgrade naar Android 4, ondanks eerdere beloften. Wellicht zal een software update van Android 4.0 naar Android 4.1 minder makkelijker en sneller te bewerkstelligen zijn. Maar dan moeten de tablet-fabrikanten dat wel willen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.