Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
20 juni 2012
Bron: Totaal TV

SBS gelooft in ‘tweede scherm’

Steeds meer TV programma’s starten met een ‘tweede scherm’. Daarbij kan een tablet of smartphone gebruikt worden om tijdens een TV uitzending extra informatie te krijgen over het programma, de onderwerpen van het programma of over de zender waarop het programma te zien is. SBS Broadcasting, eigenaar van SBS6, Net5 en Veronica, gaat dit concept omarmen en komt vanaf komend najaar met een serie tweede scherm apps, waarmee alle uitzendingen van de drie zenders worden aangevuld.

Tot nu toe kiezen zenders en omroepen ervoor om slechts voor enkele programma’s een tweede scherm app of site aan te bieden. Veelgebruikte tweede schermen zijn de live websites van Zomergasten en ‘Wie is de mol?’. SBS Broadcasting is het eerste bedrijf dat ervoor kiest om een second screen app te ontwikkelen voor alle uitzendingen op al haar zenders. Het bedrijf omarmt de techniek volledig en zal ongetwijfeld gaan experimenteren met de interactieve mogelijkheden.


De apps zullen ook via de webbrowser beschikbaar zijn. Daardoor zijn ook PC- of laptopgebruikers in staat gebruik te maken van het tweede scherm.

Gebruik jij ooit een tweede scherm? Laat het ons weten in de reacties.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Een reactie

  1. Dus dit is eigenlijk precies het zelfde als Microsoft Smartglass…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.