Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
19 juni 2012
Bron: The Verge

Microsoft maakt Surface tablets met Windows 8 bekend [VIDEO]

Microsoft Surface tablet introductie

Microsoft heeft afgelopen nacht haar eigen Windows 8-tablets bekend gemaakt aan de aanwezige pers in Los Angeles. Een selecte groep genodigden kreeg de Microsoft Surface te zien. Twee om precies te zijn. Want Microsoft gaat één Surface tablet met ARM-chip uitbrengen, met Windows RT, en één tablet-pc met Intel-chip met Windows 8 aan boord. De Surface tablets hebben enkele unieke features. Zo zit in deze Microsoft-tablet een zogenaamde kickstand, die je uit kunt klappen. Ook heeft de tablet een speciale case die dienst doet als bescherming en als innovatief toetsenbord.

De persconferentie van Microsoft begon tamelijk lachwekkend met hilarische uitspraken waarbij Steve Ballmer, CEO van Microsoft, onder andere de succesvolle geschiedenis van Microsoft’s hardware toonde. Ook gaf Ballmer aan dat Microsoft dat haar “combination of hardware and software works together to deliver an amazing experience”.


Totdat de Surface tablet getoond werd. Microsoft toonde een interessante tablet met een nieuw ontwerp (geen afgeronde hoeken) en enkele nieuwe features (kickstand, Touch Case).

Onderaan deze pagina vind je de eerste video van deze tablet van Microsoft.

Microsoft Surface tablet met Windows RT

Specificaties:

  • 9,3 millimeter dun
  • Gewicht: 676 gram
  • Beeldscherm: 10,6 inch ClearType HD Display
  • ARM-processor: Nvidia Tegra processor (type onbekend)
  • 32GB of 64GB geheugen
  • MicroSD
  • Volwaardige USB 2.0-poort
  • Micro HD Video
  • 2×2 MIMO antenne
  • Kickstand
  • Office Home & Student 2013 RT meegeïnstalleerd
De prijs van deze Windows RT Surface tablet is nog niet bekend gemaakt. De tablet zal volgens Microsoft competitief geprijsd zijn.

Microsoft Surface tablet met Windows 8 Pro

Specificaties:

  • 14 millimeter dun
  • Gewicht: 903 gram
  • Beeldscherm: 10,6 inch ClearType HD Display
  • Beeldscherm: twee actieve digitizers. Één voor touch en één voor de digitale pen.
  • De digitizer kan met behulp van een magneet aan de tablet bevestigd worden.
  • Intel processor (x86)
  • 64 GB of 128 GB geheugen
  • microSDXC
  • Volwaardige USB 3.0-poort
  • Mini DisplayPort Video
  • 2×2 MIMO antenne
  • Kickstand

Samenvattend, zoals Steven Sinofsky het mooi verwoordde:

“It’s a tablet that works and plays the way you want to. A tablet that’s a great PC. A PC that’s a great tablet. Surface.”

Microsoft Surface tablet accessoires: Touch Cover

Microsoft heeft een speciale Touch Cover ontwikkeld. De Touch Cover heeft een volwaardig multitouch toetsenbord en een trackpad.
De eerste functionaliteit is te vergelijken met de Smart Cover van Apple, waarbij de accessoire het scherm van de Surface tablet afdekt. De Touch Cover hecht zich aan de tablet-pc door middel van enkele sterke magneten, zoals we ook bij de iPad en de Smart Cover zien.

Daarnaast is aan de binnenkant van de Touch Cover een groot toetsenbord bevestigd in de vorm van een aanraakplaat. De Touch Cover kan op deze manier direct dienst doen als toetsenbord en trackpad. Met de Kickstand aan de achterkant van deze Microsoft tablets kun je deze omvormen tot een netbook.

De case voor de Surface tablets met Windows 8 is slechts 3 millimeter dun. De Touch Cover is in ieder geval verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, blauw, wit en rose.

Microsoft Surface tablet accessoires: Type Cover

Als het typen op de Touch Cover je iets te vreemd is dan hoef je je niet druk te maken. Met de Type Cover heb je de beschikking over een volwaardig hardware toetsenbord.

Foto’s Microsoft Surface tablet

Commercial video van Surface

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

4 reacties

  1. Jammer van de ‘branding’. Surface RT of Surface Pro had beter geklonken ;-)

  2. Een doodgeboren kind. Lekker handig : een toetsenbord bij een touchscreen. Microsoft begint de hete adem van Apple te voelen nu de populariteit van ipad en iphone, het gebruik van Apple producten verder verbreidt. In mijn visie is de nieuwe Surface gedoemd de eerste Surplaçe te worden.
    Apple heeft het terecht over de Post PC Era. Microsoft heeft dat nog niet begrepen.
    Het gaat ook niet alleen over de integratie van hardware en software. Ook sidekicks als ipod , iTunes , Apple TV, Appstore en iPhone, hebben jaren voorsprong op de concurrentie. Apple heeft meer te vrezen van Samsung (Android) dan van Microsoft.

  3. Wat zijn wij toch een zielig volkje van afkatters en zeurpieten :-) . Het is niet voor niets dat je in dit land op straat zoveel oprecht ongelukkige mensen met zuurpruimkoppen ziet rondlopen. Wat een lijden!

  4. In tegenstelling tot de reactie van Piet, was ik van mening dat mijn reactie geen ‘zeurpiet-gehalte’ bevatte ;-)

    Eerlijk gezegd ben ik heel blij met de intentie van Microsoft. Een derde speler/platform in deze mobiele race acht ik zeer wenselijk. Moet er niet aan denken dat ik als (zakelijke) gebruiker enkel de keuze heb tussen een Android of iOS apparaat. Gelukkig hoef ik geen van beide te gebruiken en kan zakelijk en privé heel goed uit de voeten met mijn TouchPad en Pre3 smartphone.
    Ondanks het gebrek aan miljoenen apps maakt het true multitasken dit gemis meer dan goed. Hoop dat de Surface goed van de grond komt zodat ik, wanneer mijn TouchPad overlijdt, een waardige vervanging heb.

    Voor mij is true multitasking gewoon een must.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.