Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
28 april 2012

Foto van HP’s eerste Windows 8 tablet verschijnt online

Er is een foto online verschenen van een nieuwe HP tablet. Volgens de tekst bij de afbeelding gaat het hier om een Windows 8 tablet onder de naam Slate 8. HP zal zich met de nieuwe tablet richten op de zakelijke markt. Volgens de vroege render gaat het om een 10.1 inch tablet met Windows 8 Professional als besturingssysteem. Waarschijnlijk zal de tablet draaien op een nieuw type Atom processor van Intel.

Uit de tekst blijkt dat de tablet ruim 9 millimeter dik zal zijn en 680 gram weegt. Het is niet bekend of de tablet in Nederland op de markt gaat verschijnen.


HP en tablets

Het is niet de eerste keer dat HP zich richt op tablets. De oorspronkelijke Slate tablet was uitgerust met Windows 7, maar het apparaat heeft de Verenigde Staten nooit verlaten. Even later kwam HP met de TouchPad, gebaseerd op het aangekochte WebOS. Deze poging leek weinig succes te hebben en na enkele weken trok HP alweer de stekker uit het project. WebOS wordt momenteel voorbereid voor een nieuwe carriere als open source besturingssysteem.

Windows 8

Windows 8 belooft veel te gaan veranderen in de tabletmarkt. Microsoft lijkt er met de Metro UI in geslaagd om eindelijk een tabletvriendelijke besturing aan te bieden, waardoor Windows eindelijk een goede speler wordt in de tabletmarkt. De grote hoeveelheid vertrouwde en veelgebruikte software geeft zeker op zakelijk vlak veel voordelen ten opzichte van de concurrentie.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.