Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
6 april 2012
Bron: The Verge

Budget Google tablet vertraagd

Android MWC stand

Bronnen van The Verge hebben aangegeven dat Google de bekendmaking van haar Nexus tablet, zoals we de Google tablet nu even zullen noemen, heeft uitgesteld. De reden voor het uitstel is tweeledig. Als eerste wil Google wachten totdat de onderdelen van de tablet die onder het eigen merk uitgebracht wordt goedkoper zijn geworden. Hiermee wil de zoekmachine gigant ervoor zorgen dat het prijsniveau van de Nexus tablet zal dalen tot dat van bijvoorbeeld de Amazon Kindle Fire. Ten tweede wil Google nog enkele wijzigingen doorbrengen in het ontwerp, zo verklapt de bron die anoniem wil blijven.

Eerdere geruchten, die onbevestigd bleven, gingen er van uit dat de Nexus tablet in mei geïntroduceerd zou worden. Nu wordt dat volgens de ingewijde op zijn vroegst in juli.


Als Google de tablet zo snel mogelijk in de verkoop zou willen brengen dan zou het prijskaartje 249 dollar gaan worden, wat in Europa waarschijnlijk zo’n 249 euro zal worden. Door te wachten op het goedkoper worden enkele essentiële onderdelen kan Google de prijs terugbrengen naar 199 dollar, of nog goedkoper.

De Nexus tablet zou een 7-inch tablet moeten worden met het nieuwste Android besturingssysteem dat op dat moment beschikbaar is, waarschijnlijk Android 4. Het implementeren van nieuwere software zal volgens ingewijden een nog langere levertijd opleveren. Als CPU zal een Nvidia Tegra 3 processor aangebracht worden, de quad-core processor die geklokt kan worden tot maximaal 1,5 GHz.

Gisteren kwam een betrouwbare bron met het nieuws dat Apple ook aan het kijken is of het bedrijf een kleine tablet op de markt wil brengen. De 7.85-inch grote iPad Mini, zoals we deze tablet tijdelijk zullen noemen, is nog een prototype en ligt momenteel in de laboratoria van Apple in Californië.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Een reactie

  1. Ik kijk uit naar een Google tablet, zonder bloatware.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.