Films en series kijken op je Android tablet

21

Nu steeds meer consumenten een tablet aanschaffen en gaan gebruiken krijgen we steeds meer gebruiks-gerichte vragen. In dit artikel gaan we in op verschillende mogelijkheden om films en tv-series te bekijken op je Android tablet. Eerder verscheen al het artikel films en series kijken op je iPad. Het is mogelijk om films te streamen op je tablet, of om ze te downloaden en af te spelen op je tablet. Afhankelijk van het type download zul je enkele stappen uit moeten voeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen en hoe je zo makkelijk en snel mogelijk een film op je Android tablet kunt bekijken.

Dit artikel geeft verschillende methoden om films en tv-series te bekijken op je tablet voor Android 3 en hoger. Veel methoden kunnen ook met een Android 2-tablet uitgevoerd worden, maar dat is niet getest.

Dit artikel is met de grootste zorg samengesteld. Heb je nieuwe interessante opties om films te kijken op je Android tablet gevonden? Deel ze dan met ons en andere bezoekers in de reacties onderaan deze pagina.

Films downloaden

Twee hulpvaardige bezoekers lieten ons weten dat het mogelijk is om via een Bittorent client of via nieuwsgroepen direct een film of serie te downloaden op je Android tablet. Onder dit artikel lees je hun reacties.

UPDATE 18/04/2012 – Inmiddels hebben we de tTorrent applicatie getest. Meer informatie over deze app review en de mogelijkheden tot het downloaden van bestanden via een torrent applicatie lees je in het artikel: Torrents downloaden op je Android tablet met tTorrent

Films streamen vanaf je pc

In dit geval gaan we er vanuit dat de films of andere video bestanden op je pc staan. Je Android tablet dient de DLNA- of UPnP-standaard te ondersteunen.

DLNA & UPnP – Met deze standaard, die wordt ondersteund door bijvoorbeeld Windows MediaPlayer en door sommige Android tablets. Met deze standaard herkennen apparaten elkaar binnen een WiFi netwerk. Op deze manier is het eenvoudig om bestanden, zoals films of andere video en audio bestanden, te verplaatsen of direct te streamen van het ene naar het andere apparaat. Op je tablet moet je bij de instellingen aangemeld op het WiFi netwerk, en ‘media delen’ aangevinkt hebben. Meer informatie over DLNA en UPnP vind je in dit artikel. Meer informatie en uitleg over het tot stand brengen van een verbinding via DLNA vind je hier.

Via een mediaplayer – Alle moderne mediaplayers ondersteunen bovenstaande formats.

Video’s converteren voor je Android tablet

Niet alle bestanden kunnen op je tablet worden afgespeeld. De standaard Video Player voor Android ondersteunt slechts enkele bestandsformaten. Wellicht is het handig om een van de drie applicaties die hieronder genoemd worden te downloaden. Zij ondersteunen meer bestandsformaten.

Als je een DVD hebt gedownload, dan is dit bestand (bijvoorbeeld .iso) niet altijd compatibel met je Android tablet. In dat geval moet je het bestand op je pc eerst converteren voordat je het op je Android tablet plaatst. Het converteren van een gedownloade film op DVD kan met behulp van het programma FreeMake Video Converter of Free DVD Movie to MP4 Converter. Converteer de film of de tv serie naar 3GP of naar MP4 format. Deze twee video standaarden worden sowieso ondersteunt door je Android tablet. Meer informatie en hulp bij het converteren vind je op de desbetreffende websites.

Films en series op je Android tablet plaatsen

Als je het video bestand op je pc hebt gedownload, en eventueel hebt geconverteerd, kun je het bestand op je Android tablet zetten. Dat kan op verschillende manieren. Lees hier meer over bestandsbeheer op je Android tablet: Video’s op je Android tablet zetten.

Video bestanden afspelen op je Android tablet

De standaard Android video speler kan niet alle videoformaten afspelen. Alternatieve video players kunnen een breder scala aan bestandsformaten afspelen, en zijn soms ook gebruiksvriendelijker. Probeer onderstaande apps uit en kijk welke jij het handigst vind!

MX Player – Volledig geoptimaliseerd voor dual-core processoren, en dat merk je. Snelle video weergave, en bij sommige bestandsformaten zelfs de mogelijkheid om te zoomen (pinch to zoom) in video’s! Speelt .3gp .avi .divx .f4v .flv .mkv .mp4 .mpeg .mov .vob .wmv .webm .xvid, enzovoorts. Ondersteunt ook een scala aan ondertitel standaarden. Als beste getest!

MoboPlayer – Ondersteunt MKV, MPV, MOV en video streams vanaf internet. Ook enkele ondertitel standaarden worden meegenomen. Indien de speler niet werkt zijn, bovenop deze video player app, verschillende codec apps te downloaden als plugin voor deze applicatie.

mVideoPlayer HD – Mooie gebruikersinterface en de meest-gebruikte standaarden worden ondersteunt. Goede online ondersteuning voor 1) online film en serie herkenning, en 2) optie tot het automatisch downloaden van ondertitels via internet.

Bovenstaande apps zijn momenteel (april 2012) alleen geschikt voor maximaal 1280 x 800 resoluties. HD schermen worden momenteel nog niet ondersteund maar dat zal wellicht in de nabije toekomst wel zo zijn.

Films streamen (gratis)

MovieVault – Met deze applicatie, die niet gratis is overigens, kun je gratis films streamen op je Android tablet. Het assortiment bestaat alleen uit oude, rechtenvrije films, maar dat mag de pret niet drukken.

Films en tv-series streamen (betaald)

Ziggo / HBO GO – Ziggo klanten kunnen nu, ook op je tablet, tegen betaling films kijken ‘on demand’. Meer informatie vind je in dit artikel.

Google Play Movies – Nog niet beschikbaar in Nederland.

Netflix – Nog niet beschikbaar in Nederland.

Sony Entertainment Network – Nog niet beschikbaar in Nederland. In de loop van 2012 moet het volgens Sony mogelijk zijn om met Video Unlimited betaald films en series te kijken via een Android applicatie.

Als een van bovenstaande diensten beschikbaar wordt in Nederland dan lees je dat direct op TabletGuide.nl.

Handige film apps

IMDB – Grootste en meest complete film database van de wereld. Alle informatie over films, acteurs, reviews, trailers en top-lijsten vind je op deze site en in deze Android applicatie. Een must-have voor elke film-liefhebber!

Flixter – Film informatie, reviews, trailers en top-lijsten gebaseerd op de Amerikaanse markt.

TV kijken op je tablet

Meer informatie over het kijken van (live) tv op je tablet lees je in het artikel Televisie kijken op je tablet (Android & iPad).

UPDATE 03/04/2012 – Extra download opties direct op je tablet toegevoegd naar aanleiding van bezoekers tips. Bedankt voor de tips!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

21 reacties

 1. tTorrent Lite app spreekt voor zig is gratis werkt perfect op mijn asus prime
  search intikken wat je wilt en gaan met die banaan
  je kan kiezen waar je de file wilt hebben welke map etc
  je ziet de grote van het bestand naam info etc
  downloaden duurt best lang duhhhh wifi maar het werkt perfect en is GRATIS

 2. Ik was zeer benieuwd hoe ik oude series kan bekijken op mijn tablet, maar daar kan ik weinig over vinden in dit artikel..

  ik wil eigenlijk oude series bekijken op mijn tablet, daar waren eerst heel veel programma’s voor, maar ik kan ze niet meer vinden, iemand een idee?

  • In het artikel staat dat je films kunt downloaden via een Bittorent Client, met een link naar de app review. Dat kan direct op je tablet. Verder kun je films streamen, of downloaden op je computer en dan op je tablet plaatsen.

 3. Misschien een tip?
  Ik gebruik dit programma voor alles: http://www.freemake.com/nl/free_video_converter/

  Het zet geluid om naar mp3, films direkt om naar iets waar android standaard mee om kan gaan, hij kan omzetten naar Ipad, geluid van een youtube fimpje omzetten, een youtube fimpje downloaden (en van 50+ andere sites) enzovoorts.
  Het leuke van dit proggie is dat alles werkt met een symbool, niet moeilijk met instellingen. Zelfs mensen die weinig computer kennis hebben kunnen hier binnen 2 minuten mee werken.

  Wil je wel meer controle (framerates, formaten, ander technische mumbojumbo) dan kan dat ook, je kunt van alles instellen.
  Nodig is het niet, out of the box werkt alles prima.

  Standaard zeg je waar je film, audio of wat dan ook staat, je drukt op een knop van wat je wilt wat ermee gedaan wordt (naar Ipad, Android, MP3 speler enzovoort), hij vraagt waar hij het neer moet zetten en de rest gaan vanzelf.
  Ik vind het het meest eenvoudige proggie wat ik ken met de beste resultaten en bij mij is het als alleskunner in gebruik.
  En het is nog gratis ook nog.

  • Oeps, stom van mij, ik zie nu net dat dit proggie al wordt genoemd in het artikel.
   Nou ja, een beetje extra aandacht kan geen kwaad voor deze fantastische toepassing (nee, ik heb geen aandelen)

 4. Hoe kan ik een serie/film online bekijken? Ik wil de episode niet downloaden…. als ik naar een site ga waar ik de episodes online kan bekijken, lukt het me niet om het filmpje af te spelen (Samsung galaxy tablet 2 10.1) voorbeelden van zo’n sites: cucirca.com of megashare…

 5. Films Kijken op

  Leuke verhaaltje Leon! Ik vind het IMDB film app ook echt als een van de beste, het is echt super. Een echte aanrader voor de grootste film-liefhebbers!

Reageer