Gratis mobiel internet in ruil voor je privacy [1 april]

5

Het Nederlandse bedrijf Free G gaat gratis mobiel 3G internet leveren aan tabletgebruikers met een 3G tablet. Eerder vandaag kwam de website online en opende de inschrijving voor het testprogramma. Er zijn nog maar weinig details bekend, maar volgens de website levert het bedrijf gratis mobiel internet in ruil voor informatie. Wat deze informatie kan zijn, daar kunnen we nu alleen nog maar naar gissen.

De pay-off van de website luidt:

Gratis mobiel internet voor wie geen geheimen heeft.

Dit is geen eenvoudige opmerking. Het doet vermoeden dat het bedrijf toestemming zal vragen om data te verzamelen tijdens het tabletgebruik. Deze data zal wellicht worden gebruikt om relevante advertenties te tonen. Gratis internet in ruil voor je privacy, zogezegd.

Momenteel kun je je inschrijven voor de testperiode van het programma, dus het zal niet lang duren voordat meer informatie beschikbaar komt. Bij inschrijving moet aangegeven worden bij welke provider je momenteel klant bent. Waarschijnlijk is deze informatie nodig om te bepalen of je deel kunt uitmaken van de test.

Wat vinden jullie van een dergelijke constructie? Ben jij bereid je privacy op te geven in ruil voor gratis internet? Of is dit een ontwikkeling in de verkeerde richting?

Update 29/03/2012 12:39 – Een oplettende bezoeker heeft opgemerkt dat via Google ook al het persbericht van deze nieuwe service is te vinden. De datum boven het persbericht toont aan dat het bedrijf aanstaande maandag met het nieuws naar buiten wilde treden. In het persbericht staat aangegeven dat de databundels 1 GB groot zullen zijn. De databundel is alleen geldig voor leden van FreeG die via een speciale browser het web benaderen. FreeG richt zich op gebruikers van de iPad of een Android tablet.

01/04/2012 – 1 april loopt inmiddels op z’n einde. Bovenstaand nieuwsbericht was een 1 april grap. Naast dat het een geslaagde grap was (we kregen verschillende aanmeldingen voor de test-fase op freeg.nl) wilden we aandacht vestigen aan de discussie over privacy op internet, die natuurlijk wel actueel en serieus is. De komende 364 dagen krijg je weer serieus tablet nieuws, de meest objectieve tablet reviews, en de handigste tablet applicatie reviews voorgeschoteld, zoals vertrouwd op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

5 reacties

  1. Lijkt me een belachelijk idee! Vooral jongeren zullen hier gebruik van maken en dat zijn juist degene waarvan je de privacy in de gaten moet houden. Dit moet heel snel verboden worden. Privacy is een groot goed!

Reageer