Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
22 maart 2012
Bron: The Verge

Sony tablets krijgen in april software update naar Android 4

Sony heeft zojuist bekend gemaakt dat de beloofde software update naar Ice Cream Sandwich in april wereldwijd zal worden uitgerold, zo meldt The Verge. Zowel de Sony Tablet S als de Sony Tablet P zullen in april op Android 4 draaien, zegt het Japanse bedrijf. Naast de standaard software update zal Sony enkele nieuwe features toevoegen aan de Android software. Deze features betreffen het verbeteren van het gebruiksgemak bij het maken en bewerken van foto’s. Als laatste kondigde Sony ook het WiFi model van de Tablet P aan, waardoor deze opvouwbare tablet een goedkoper instapmodel zal krijgen.

OTA software update

De Sony Tablet S en de Sony Tablet P kregen bij de introductie al de belofte mee dat ze een software update naar Android 4 zouden krijgen zodra deze beschikbaar is en aangepast is door Sony. Dat is blijkbaar nu het geval. Het klinkt laat, maar Samsung, een van de grootste Android tablet producenten, heeft momenteel nog geen enkel Android 4 tablet op de markt.


Nieuwe features

Dit zijn de nieuwe zaken die Sony in de Android 4 software zal toevoegen. Vanaf het opstartscherm kun je direct de foto-applicatie openen door de slider een andere richting op te bewegen. Deze feature zien we al terug bij andere Android 4 tablets. Daarnaast kun je foto’s bewerken binnen de gallerij-applicatie. Het betreft simpele bewerkingen, dus verwacht geen uitgebreide Photoshop app. Als laatste kun je voortaan ook panorama foto’s maken met de Sony Tablet S en de Sony Tablet P, als je de nieuwste software hebt geïnstalleerd.

Small Apps

Met het nieuwe Sony Small Apps kun je enkele simpele applicaties snel en in één beweging openen binnen, of beter gezegd bovenop, bestaande applicaties. Het gaat om simpele apps zoals een rekenmachine, afstandsbediening (Tablet S) of een browser scherm. Waarschijnlijk zijn deze kleine apps alleen vanuit vooraf gedefinieerde apps te openen, zoals Gmail en Google Maps. Het is onbekend of dit ook zal werken binnen apps die niet van Google of Sony zijn.

Datum

Wanneer de OTA software update voor de Sony tablets exact uitgerold wordt is nog niet bekend. Dit lees je, zodra we hier melding van krijgen, op TabletGuide.nl.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

3 reacties

  1. Inmiddels 24 april en nog geen update gezien op mijn Tablet S… is er al ergens een update opgedoken mbt de stand van zaken?

  2. Heeft Sony Nederland bevestigd dat deze update nu ook al in Nederland uitgerold wordt? Ik lees op http://www.whathifi.com/news/update-sony-tablet-s-gets-ice-cream-sandwich-but-not-yet-in-uk dat de update alleen in de VS wordt uitgerold. Het lijkt erop dat we in Nederland weer langer moeten wachten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.