Tablet nieuws & feiten van vandaag

dinsdag, november 23, 2010 om 17:55 door Bert

IMS Research heeft een onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van tablets. De conclusies waren niet verrassend, maar we willen ze toch met je delen. De tablet-verkopen stijgen in 2011 tot recordhoogte van ruim 57 miljoen tablets. Het marktaandeel van Android-tablets zal fors groeien volgend jaar. Toevallig maakte Samsung vandaag de eerste verkoopcijfers van de Galaxy Tab bekend.

Het onderzoek van IMS Research staat niet op zichzelf. Een eerder onderzoek gaf eenzelfde resultaat. Enige verschil is het aantal tablets dat in 2011 wordt verkocht, namelijk 80 miljoen. Feit blijft dat het er veel zullen zijn. Dit jaar groeien de tabletverkopen door naar ruim 15 miljoen stuks. Met 8,5 miljoen verkochte iPads (data van 15 oktober) en met de feestdagen in aantocht lijken deze 15 miljoen stuks van dit jaar makkelijk te worden gehaald.


We gaan hierbij natuurlijk ook uit van de extra verkoop van andere tablets. Er komen in het eerste kwartaal van 2011 veel nieuwe tablets op de markt. Veel tablets hebben potentie om populair te gaan worden. Zo blijkt ook uit de eerste verkoopresultaten van de Samsung Galaxy Tab. Samsung maakte het nieuws vandaag bekend, dat er tot nu toe 700.000 Galaxy Tab’s zijn verkocht wereldwijd. Dit is bij lange na niet zoveel als het aantal iPads, maar een begin is gemaakt. In 2011 zal volgens IMS 15,2% van de tablets draaien op het Android besturingssysteem. In 2012 zal dit percentage oplopen tot 28.4% in 2015.

IMS voorspelt ook goede tijden voor BlackBerry, HP en Palm. In 2011 zal 7,8% van alle tablets een ander besturingssysteem hebben dan iOS, Android of Windows. Deze tablets zullen voornamelijk gebruik maken van WebOS en BlackBerry OS. Let wel: momenteel is 95% van de verkochte tablets een iPad!

Kijk hier voor een overzicht van populaire tablets die momenteel te koop zijn of die begin volgend jaar te koop komen.

Deel dit artikel:

Reageer

Jouw avatar bij je comment? Upload je avatar naar Gravatar

Heb je een account? Inloggen


Poll

Wat is de belofte van 2011?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief