Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
17 maart 2012

Gerucht: Google’s Nexus Tablet gaat slechts $149 kosten

MeMO 370T

Sinds de lancering van de eerste iPad gaan er al geruchten dat Google de strijd wil aangaan met behulp van een eigen Nexus tablet. Niet vreemd want in de smartphone markt doen ze hetzelfde. Toch zijn er nog nooit concrete aanwijzingen gevonden dat Google inderdaad zou werken aan een eigen tablet. Tot de afgelopen weken. De website ‘Android and Me’ beweert een informant te hebben binnen Google’s gelederen en de site schrijft dat het nog slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat de Nexus tablet in de winkels zal liggen. O ja, en hij wordt spotgoedkoop!

ASUS

De Nexus tablet zal geïnspireerd zijn op de ASUS MeMo 370T, die we eerder dit jaar tijdens de CES in Las Vegas zagen. Derhalve zal ASUS zich ook gaan inzetten voor de productie van het apparaat. Helaas voor ons lijken de specs van de tablet wel onderuit gehaald te zijn.


De oorspronkelijke MeMo 370T zou uitgerust worden met een supersnelle Tegra 3 processor, maar de geruchten beweren dat die geschrapt is uit kostenoverwegingen. Welke processor ervoor in de plaats komt, dat is niet geheel duidelijk. Dat het invloed op de prijs heeft, dat weten we wel zeker. De 370T zou namelijk voor $249 in de winkels moeten liggen, maar de insider zegt nu dat Google’s versie 100 dollar goedkoper zal zijn. Kortom: $149 voor een Android 4 tablet met kwalitatief hoogwaardige hardware.

Amazon Kindle Fire

Waarschijnlijk probeert Google met die verkoopprijs onder de prijs van de Amazon Kinde Fire te blijven. Deze opgevoerde e-reader is in Nederland nog niet te koop, maar vliegt in de VS als warme broodjes over de toonbank. De Fire draait ook op Android, maar het OS is door Amazon zo ingrijpend veranderd, dat Google het eerder als een bedreiging ziet dan als een zege.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.