Google Play is geen tablet, maar de nieuwe market

1

Dachten we enkele dagen geleden nog dat Google Play de naam zou zijn van de mysterieuze Google tablet, vandaag blijkt het de nieuwe naam te zijn van de Android Market. Google is van mening dat de naam Android Market te beperkt was voor de diensten die er te vinden zijn. Omdat de online winkel ook producten kan verkopen aan gebruikers zonder Android, heeft Google gekozen voor de meer algemene naam ‘Google Play’.

Wat is Google Play?

Google Play was voorheen bekend onder de naam Android Market. Het is een online winkel voor boeken, muziek, films en apps. De producten die online gekocht zijn te vinden in de cloudservice van Google Play. Hierdoor zijn de bestanden altijd te downloaden en/of te bekijken, ongeacht de locatie en het gebruikte apparaat.

Wat verandert er op je Android tablet?

Google PlayOp je tablet verandert er niet veel. Natuurlijk heeft Google Play een bijpassend logo gekregen. En natuurlijk wordt de naam van market applicatie aangepast. Vanaf vandaag rolt Google gefaseerd updates uit naar Android tablets. De update verandert de Android Market in de Google Play Store. De ‘muziek’, ‘video’ en ‘boeken’ apps van Google zullen omgedoopt worden tot Play Music, Play Movies en Play Books.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

  1. las het vanochten, gelijk gaan kijken op m’n tab, en daar stond tie al!
    Goed dat er meer eenheid is, maar het logo/header design steekt zo af tegen de rest van de “market’, nieuwe logo inc ” google play” font past er echt niet bij 😛
    Ook netjes dat books, video en muziek zelfde uiterlijk in vergelijking met de ‘ app store’ heeft, maar wel een andere kleur (Y)

Reageer