Is de ‘Google Play’ tablet onderweg?

1

Er gaan al enige tijd geruchten over het internet dat Google met een eigen ‘branded’ tablet zal komen. De tablet zou 7 inch groot worden met een prijs die moet concurreren met ‘budget’ tablets als de Amazon Kindle Fire. Hoewel we bij dat laatste onze twijfels hebben, is het niet gek dat Google met een eigen ‘Nexus’ tablet komt. Dit in navolging van de bekende Nexus smartphones. Volgens de laatste geruchten zal de Google tablet verkocht gaan worden onder de naam ‘Google Play’.

Die naam komt boven water na een reeks domeinregistraties. Deze week werden o.a. de domeinen googleplayapps.com, googleplaygames.com en googleplaybooks.com geregistreerd. Niet door Google zelf, maar door MarkMonitor. Dit bedrijf houdt zich bezig met het beschermen van merknamen en werkte al eerder samen met Google.

De volledige lijst domeinnamen is als volgt:

appsonplay.com
booksonplay.com
gamesonplay.com
googleplayapps.com
googleplaybooks.com
googleplaydownloads.com
googleplaygames.com
googleplaymagazines.com
googleplaymovies.com
googleplaymusic.com
googleplaynewspapers.com
googleplaynewsstand.com
googleplaytv.com
googleplayvideos.com
magazinesonplay.com
moviesonplay.com
newspapersonplay.com
tvonplay.com

Doordat Google niet aangewezen kan worden als aanvrager van de domeinen, blijft dit bericht gebaseerd op speculaties. Vreemd genoeg is het domein GooglePlay.com niet in handen van Google. Natuurlijk is het mogelijk dat Google dit domein via onderhandelingen of juridische weg in handen wil krijgen.

De onbevestigde Google tablet zou binnen enkele maanden in de winkel moeten liggen, dus wanneer die geruchten kloppen kan het niet lang duren voordat we meer nieuws hebben.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer