‘Start productie 7-inch Google tablet in de lente’

0

“In april start de productie van een 7-inch Google tablet”. Dat is wat een analist van DisplaySearch vandaag vertelde tegen de redacteurs van het Amerikaanse CNET. Volgens de analist is Google druk bezig met een kleine tablet die uitgebracht gaat worden onder de eigen merknaam. Hoe de Google tablet gepositioneerd zal worden in de markt is nog niet bekend. Indien de bewering waar is dan lijkt het alsof Google de concurrentie aangaat met de Kindle Fire van Amazon of een eventuele Mini iPad (iPad 3?) van Apple.

Als het gerucht waar is dan is nog altijd onbekend hoe Google de tablet in de markt gaat zetten.

Premium

Een optie is dat de 7-inch tablet van Google een premium voorbeeld-model is zoals Google met haar smartphones doet in haar Nexus serie. Deze premium smartphones hebben altijd de best mogelijke specificaties van dat moment en dienen voor andere smartphone ontwikkelaars en voor software ontwikkelaars als voorbeeld- en test-model. Een reden voor het volgen van deze strategie is het behouden van kwaliteit in haar Android reeks en het bespoedigen van applicaties die ontwikkeld worden voor 7-inch Android tablets. Het aantal tablet applicaties voor Android loopt momenteel nog achter op het aantal dat beschikbaar is voor de iPad.

Budget

Een andere strategie die men kan gaan volgen is het maken van een budget tablet. Toch lijkt ons deze strategie onwaarschijnlijk om twee redenen. Als eerste kan Google hiermee andere Android tablet-fabrikanten voor het hoofd stoten door een directe en goedkopere concurrent op de markt te brengen. De Android tablet markt wordt hierdoor minder interessant voor tablet ontwikkelaars en producenten. Ten tweede, Google heeft een minder interessant en uitgebreid content netwerk dan Amazon. Amazon kan leunen op een grote klantenbase en vaste infrastructuur voor het aanbieden van content. Google heeft deze infrastructuur ook via de Android Market, maar is voor de content hierop afhankelijk van derde partijen.

Timing

Als de geruchten van de 7-inch Google tablet en een kleinere versie van de iPad waar blijken te zijn dan is ook de timing een interessante strategie. Wie van de twee is het eerst? En voldoen beide tablets aan de verwachtingen?

De toekomst zal het uitwijzen. Binnen nu en enkele maanden weten we meer en staat alles er weer heel anders bij!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer