Suske en Wiske binnenkort op iPad?

1

In de online versie van de Vlaamse krant De Standaard staat een leuk artikel over comics die je kunt lezen op de iPad. Dit artikel gaat voor een gedeelte over de geruchten dat de strip Suske en Wiske weldra op de iPad zal verschijnen. Standaard Uitgeverij wil niks kwijt over de plannen, maar wijst wel op het 65-jarig bestaan van Suske en Wiske.Verder laat Standaard Uitgeverij wel weten bezig te zijn met het uitgeven van strips op de iPad. Men wil daarbij klaarblijkelijk niet de strips een-op-een kopiëren van het papier: “‘Je moet vertrekken van de mogelijkheden die zo’n apparaat biedt”, zegt een woordvoerder.

Andere grote strip-uitgeverijen zijn al begonnen met het uitgeven van strips op de iPad. Zo is de Nederlandse strip Mac & Maggie al te koop in de App Store. De Amerikaanse uitgevers Marvel, bekend van Spiderman, en DC Comics, bekend van Batman en Superman, lanceerden iPad applicaties waar je voor enkele dollars kunt kiezen uit een assortiment van honderden strips. Het Belgische Kramikske is ook al te koop op de iPad.

In Frankrijk is strip-uitgever Dargaud al actief met Franstalige strips op een eigen applicatie voor op de iPad. Onder andere Lucky Luke kan hier gedownload worden. De Fransen hebben iets nieuws bedacht. Je kunt namelijk naast (digitaal) kopen, deze strips ook huren voor 10 dagen. Op deze manier bespaar je kosten.

Wil je meer Nederlandstalige strips lezen? Dat kan via iTunes, of door zelf een e-reader applicatie te downloaden zoals Comic Zeal. Deze applicatie kan boeken of strips weergeven in cbr, cbz, zip of rar formaat. Deze strips moet je wel eerst zelf inscannen of downloaden via bijvoorbeeld torrent-sites of nieuwsgroepen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer